19/12/2021 20/12/2021 Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη για την απόδοση της μεγάλης εορτής της μνήμης του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Από τον άμβωνα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης. Προ της Θείας Λειτουργίας έγινε η Χειροθεσία του Πρεσβυτέρου Παναγιώτη...
19 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 21:56

Tα «μπασίματα» του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Tα «μπασίματα» του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη για την απόδοση της μεγάλης εορτής της μνήμης του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄.

Από τον άμβωνα μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Λυκογιάννης. Προ της Θείας Λειτουργίας έγινε η Χειροθεσία του Πρεσβυτέρου Παναγιώτη Παράσχη σε Μεγάλο Οικονόμο Σταυροφόρο.

Κατά το ισχύον και απαράβατο λειτουργικό έθος της Ζακύνθου, μετά την Θεία Λειτουργία λιτανεύτηκε το σεπτό Σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου τρεις φορές εντός του Ναού, τελέστηκε ικετήρια δέηση ενώπιόν Του και τοποθετήθηκε πλέον στην Λάρνακα της μόνιμης φύλαξής Του.

 

 

 

 

 

Βίντεο: Eυγενία Δίτσα / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) – IONIAN TV

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας / nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων