16/12/2021 16/12/2021 Τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο ετοιμάζεται να εορτάσει η Ζάκυνθος. Στις 11 σήμερα το πρωί, το “Άγιο Κορμάκι του Μεγάλου Αφεντός”, κατά την τρυφερή έκφραση των Ζακυνθίων, “σηκώνεται” από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος σεβαστικά από τα μέλη της Αδελφότητας της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν τη πόλει της Ζακύνθου. Ακολούθως τίθεται μπροστά στην Αγία...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 12:32

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: “Σηκώθηκε” από τη λάρνακα ο Άγιος Διονύσιος

Διαδώστε:
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: “Σηκώθηκε” από τη λάρνακα ο Άγιος Διονύσιος

Τον πολιούχο της Άγιο Διονύσιο ετοιμάζεται να εορτάσει η Ζάκυνθος. Στις 11 σήμερα το πρωί, το “Άγιο Κορμάκι του Μεγάλου Αφεντός”, κατά την τρυφερή έκφραση των Ζακυνθίων, “σηκώνεται” από την αργυρόγλυπτη Λάρνακά Του, βασταζόμενος σεβαστικά από τα μέλη της Αδελφότητας της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν τη πόλει της Ζακύνθου.

Ακολούθως τίθεται μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής, αναμένοντας την 5η απογευματινή, οπότε θα λιτανευθεί εντός του Ναού και μετά θα τεθεί όρθιος στην καθιερωμένη Θύρα Του για προσκύνημα.

Ο τριήμερος εορτασμός θα ολοκληρωθεί μεθαύριο στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες, φωτογραφία, βίντεο: nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων