21/05/2021 21/05/2021 Με δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση τιμά η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων την 157η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα την 21η Μαΐου. Στην δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της πόλης της Ζακύνθου.  Tην κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα...
21 Μαΐου, 2021 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 14:12

Ζάκυνθος: Δοξολογία για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Δοξολογία για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Με δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση τιμά η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων την 157η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα την 21η Μαΐου. Στην δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ’, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της πόλης της Ζακύνθου. 

Tην κυβέρνηση εκπροσωπεί η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Μετά από πρόσκληση που απέστειλε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, το νησί θα επισκεφθούν επίσης τέσσερις ακόμα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Νόνη Δούνια, (Α’ Πειραιώς), Στέλλα Μπίζιου (Λάρισας), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας) και Νεοκλής Κρητικός (Λακωνίας).

Δέηση τελέστηκε στο Ηρώο των Πεσόντων από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και τοπικές αρχές και φορείς για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα στεφάνι κατέθεσαν η Υφυπουργός Παιδείας, ο Βουλευτής Ζακύνθου, η Βουλευτής Πειραιώς, ο Βουλευτής Λακωνίας, η Βουλευτής Λαρίσης και ο Βουλευτής Μεσσηνίας και από τις τοπικές αρχές και φορείς ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος των Εφέδρων Αξιωματικών Ζακύνθου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ο Λιμενάρχης Ζακύνθου και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ζακύνθου.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε:

Ώρα 10.30 Επίσημη δοξολογία

Ώρα 11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, καθηγητής του Γυμνασίου Μαχαιράδου.

Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου (Διοικητήριο).

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Γεώργιος Στασινόπουλος δέχθηκε στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου – Διοικητήριο τις Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.

Ώρα 13.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στο Μνημείο του Γιάννη Κλαυδιανού, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Φιολιτίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Ιωάννη Κλαυδιανό «Φιολιταίο», που κρεμάστηκε από τους Άγγλους προστάτες, μετά από τα γεγονότα του Υψόλιθου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Νομού.

Ώρα 19.00 Απόδοση φόρου τιμής
Στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, στα κελιά των φυλακών, θα τελεστεί και τρισάγιο. Με τη δύση του ηλίου θα γίνει υποστολή της σημαίας.
Εκδηλώσεις και από την Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021»
Η Επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021» του Δήμου Ζακύνθου διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
1.Έκθεση Ζωγραφικής της Λαϊκής Ζωγράφου Αθηνάς Λυκούρεση (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 06:00 μ.μ.)
2. Επίκαιροι χαιρετισμοί από αξιωματικούς των τοπικών Σωμάτων Ασφαλείας. (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 7:30 μ.μ.)
3. Συναυλία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών (Μεταβυζαντινό Μουσείο, Ώρα: 08:30 μ.μ.)

Με πληροφορίες από imerazante.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων