23/01/2022 23/01/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκαν χθες και προχθές αντίστοιχα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, επί τη μνήμη του εκεί θησαυριζομένου Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, τον οποίον η Εκκλησία μας τιμά στις 22 Ιανουαρίου. Χθες το πρωί, λοιπόν, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται από το 1915...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 10:36

Ζάκυνθος: Μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου του Κρητός

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου του Κρητός

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκαν χθες και προχθές αντίστοιχα, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, επί τη μνήμη του εκεί θησαυριζομένου Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, τον οποίον η Εκκλησία μας τιμά στις 22 Ιανουαρίου.

Χθες το πρωί, λοιπόν, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται από το 1915 το σεπτό Λείψανο του Οσίου, λειτούργησε ο -παρεπιδημών στη Ζάκυνθο αυτές τις ημέρες- Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ.
Στο πλαίσιο των αυτοπεριορισμών έναντι της φονικής ασθενείας, ο οικείος Εφημέριος π. Κωνσταντίνος Γιαννιτσιώτης και οι περί αυτόν Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι έκαναν παν δυνατό για την εν απλότητι μεγαλοπρέπεια της τοπικής αυτής πανηγύρεως.

Επίσης, τo απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου του 2022, στον ίδιο Ιερό Ναό τελέστηκε ο εόρτιος εσπερινός για την μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός και πάλι χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

 

Σημειωτέον ότι το ιερό λείψανο μετακομίσθηκε στη Ζάκυνθο και δη στα Ξεροβούνια Γαϊτανίου, από την Κρήτη, στις 29 Αυγούστου 1669, αμέσως μετά την πτώση του Χάνδακα. Πριν από τον Εσπερινό -κατά τα ειωθότα- έγινε λιτή του λειψάνου και απόθεσή Του στην θύρα της προσκυνήσεώς Του.

Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων