11/12/2023 12/12/2023 Με τη συμμετοχή πλήθους φιλόμουσων και φιλέορτων Ζακυνθίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 10ης Δεκεμβρίου 2023, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του «Αληθώς», δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης Ενορίας Βανάτου Ζακύνθου, εντός του Ναού της Παναγούλας, ως είθισται, υπό τον πολλά δηλωτικό τίτλο: «ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΡΧΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ. Χριστούγεννα στις μουσικές του κόσμου». Ο καλλιτεχνικός επιμελητής...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 1:08

Ζάκυνθος: Μουσική πανδαισία στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Άναρχος αρχή λαμβάνει»

Διαδώστε:
Ζάκυνθος: Μουσική πανδαισία στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Άναρχος αρχή λαμβάνει»

Με τη συμμετοχή πλήθους φιλόμουσων και φιλέορτων Ζακυνθίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 10ης Δεκεμβρίου 2023, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του «Αληθώς», δηλαδή του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης Ενορίας Βανάτου Ζακύνθου, εντός του Ναού της Παναγούλας, ως είθισται, υπό τον πολλά δηλωτικό τίτλο: «ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΡΧΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ. Χριστούγεννα στις μουσικές του κόσμου».

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της βραδιάς ήταν ο Νίκος Γράψας, μουσικός – συνθέτης – εκπαιδευτικός. Μαζί του παρουσιάστηκαν επιτυχώς, στα τραγούδια ή τα κάλαντα: η Χαρά Ευαγγελινέλη, η Δήμητρα Σαπνάρα, ο Νίκος Ξένος, ο Ανδρέας Χιώνης και η Αναστασία Κοπανά.

Συνεργάτες μουσικοί συμμετείχαν η Νίκη Κουτουλογένη (κλαρινέτο), η Μελίνα Μπάστα (φλάουτο), η Έλλη Μαντατζή (πιάνο), ο Γιώργος-Βίκτωρας Μουζάκης και ο Διονύσης Πυριόχος (μαντολίνα).

Στο κονσέρτο αποδόθηκαν επιλεγμένα κάλαντα από το Αιγαίο, την Καταλονία, την Καστίλη, την Βενεζουέλα, την Σικελία και την Ιταλία. Απαγγέλθηκαν, επίσης, ποιήματα για την Ειρήνη και τον Άνθρωπο, για τον οποίον σαρκώθηκε ο Άσαρκος κι έλαβε αρχή ο Άναρχος!

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής και οι άξιοι μουσικοί συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό, ο δε παριστάμενος οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συνεχάρη τόσο τον υπεύθυνο του «Αληθώς» και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, για τις πάντοτε αξιομνημόνευτες δράσεις του Μορφωτικού Κέντρου, όσο και -εν προκειμένω- τους καλούς συντελεστές της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, ευχήθηκε μάλιστα σε όλους υγεία και δύναμη για τις ερχόμενες εορτές της Θείας Γέννας και του Αγίου Δωδεκαημέρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων