11/03/2022 11/03/2022 Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου της Άρτας τελέστηκε χθες το απόγευμα στον εν Άρτη Ιστορικό Ναό της Αγίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου. Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αγίους Αρχιερείς. Εν συνεχεία...
11 Μαρτίου, 2022 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 8:28

ΑΡΤΑ: Οι πιστοί προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Πολιούχου

Διαδώστε:
ΑΡΤΑ: Οι πιστοί προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Πολιούχου

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Πολιούχου της Άρτας τελέστηκε χθες το απόγευμα στον εν Άρτη Ιστορικό Ναό της Αγίας, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων κ. Τιμόθεος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αγίους Αρχιερείς. Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος κήρυξε τον Θείο λόγο και ανεφέρθηκε περιεκτικά στον βίο της εορταζούσης Αγίας Θεοδώρας και στην υπομονή της, επικαλούμενος τη χάρη και τη σκέπη της, για τον λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου.

Η φετινή πανήγυρη πραγματοποιείται τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων για την πανδημία, ενώ οι πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Αγίας και να συμμετάσχουν στον εόρτιο Εσπερινό.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή, με την τέλεση της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας, όπου φέτος για υγειονομικούς λόγους δε θα συμμετάσχουν μαθητές των Σχολείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων