13/07/2021 13/07/2021 Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσίασε το βιβλίο «Οι Νεομάρτυρες της Πελοποννήσου» της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδοσίου, Φοίβης Μοναχής, των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».  Η παρουσίαση-εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού...
13 Ιουλίου, 2021 - 10:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 10:41

«Οι Νεομάρτυρες της Πελοποννήσου» από την Καθηγουμένη της Ι.Μ. Οσίου Θεοδοσίου

Διαδώστε:
«Οι Νεομάρτυρες της Πελοποννήσου» από την Καθηγουμένη της Ι.Μ. Οσίου Θεοδοσίου

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσίασε το βιβλίο «Οι Νεομάρτυρες της Πελοποννήσου» της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Οσίου Θεοδοσίου, Φοίβης Μοναχής, των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ».

Η παρουσίαση-εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Ιεράς Συναντήσεως των Αγίων Πέτρου και Θεοδοσίου στην Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου.

Προηγήθηκε η μεταφορά για προσκύνηση της τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρα Δημητρίου εκ Τριπόλεως και ο εσπερινός, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας Θεοκλήτου.

Την τιμία κάρα μετέφεραν από την Τρίπολη ,ο Βοηθός Επίσκοπος Μαντινείας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος και ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Σουρλίγκας.
Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων