12/02/2022 12/02/2022 Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας. Πριν την Απόλυση κατά την τάξη τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερομονάχου Ζαχαρίου Στεφόπουλου, εκ των...
12 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2022 - 19:04

Το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομονάχου Ζαχαρίου Στεφόπουλου στην Ιερά Μονή Τοπλού

Διαδώστε:
Το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού Ιερομονάχου Ζαχαρίου Στεφόπουλου στην Ιερά Μονή Τοπλού

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας. Πριν την Απόλυση κατά την τάξη τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερομονάχου Ζαχαρίου Στεφόπουλου, εκ των Αδελφών της Μονής.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στη σύντομη αναφορά του τόνισε ότι ο μακαριστός π. Ζαχαρίας, παρόλο που καταγόταν από τα μαρτυρικά και ιστορικά Καλάβρυτα, εντούτοις βρήκε ανάπαυση στο καστρομονάστηρο της Κυρίας Ακρωτηριανής, εδώ στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Αφιερώθηκε στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία του από τα νεανικά του χρόνια. Όμως ο Χριστός τον κάλεσε κοντά του, αφού πρώτα ως χρυσόν εν χωνευτηρίω τον δοκίμασε με την δοκιμασία της ασθένειας. Και ο αείμνηστος π. Ζαχαρίας υπέμεινε με πολύ υπομονή, καρτερία και πίστη. Και παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο σε νεαρά ηλικία. Ας τον αναπαύσει εν Χώρα Ζώντων, μετά των Αγίων και Δικαίων και ας είναι η μνήμη του αιώνια και άληστος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο εκ των Αδελφών της Μονής Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο συνταξ. πρωτ. Γεώργιος Τσικαλάκης και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων