07/12/2018 12/12/2020 Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προκαθήμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών και του Σεβ Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, καθώς και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου – Κειμηλιαρχείου στην Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι. Πρόκειται για τα εγκαίνια ενός μοναδικού μουσείου στους χώρους της Ιεράς Μονής της Παναγίας των Αγγέλων, το οποίο φιλοξενεί σπάνια κειμήλια...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2020 - 13:34

Το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Κρήτη. Αφιέρωμα στο Μουσείο της Μονής Γωνιάς

Διαδώστε:
Το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Κρήτη. Αφιέρωμα στο  Μουσείο της Μονής Γωνιάς

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προκαθήμενων Ορθοδόξων Εκκλησιών και του Σεβ Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, καθώς και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου – Κειμηλιαρχείου στην Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.
Πρόκειται για τα εγκαίνια ενός μοναδικού μουσείου στους χώρους της Ιεράς Μονής της Παναγίας των Αγγέλων, το οποίο φιλοξενεί σπάνια κειμήλια της Τοπικής Εκκλησίας, όπως εικόνες περασμένων αιώνων αλλά και εκκλησιαστικά βιβλία και χειρόγραφα ακόμα και από τον 15ο αιώνα.
Το Μουσείο αυτό ήταν ένα στοίχημα θα έλεγε κανείς του Σεβ Μητροπολίτου Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος πάσχισε μέσα σε χαλαιπούς καιρούς και με γραφειοκρατικά εμπόδια να δημιουργήσει ένα στολίδι στην Ιερά Μονή της Παναγίας των Αγγέλων το οποίο σήμερα διατηρεί έναν πραγματικό θησαυρό.

Δείτε το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος

Μαγνητοσκόπηση: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Παναγιώτης Ποδαρόπουλος

Δείτε το Πρώτο μέρος της αποστολής στην Κρήτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων