30/06/2021 30/06/2021 Την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου συνοικισμού και συγκεκριμένα τη διακονία της Τοπικής Εκκλησίας, το Κέντρο Προστασίας ανηλίκων «ο Φάρος του κόσμου» επέλεξε να επισκεφτεί, με δική της πρωτοβουλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εξοχωτάτη κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021. Την Πρώτη Κυρία της χώρας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως...
30 Ιουνίου, 2021 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2021 - 18:02

«Οι καρποί του έργου σας προσφέρονται ως αντίδωρο στην κοινωνία»

Διαδώστε:
«Οι καρποί του έργου σας προσφέρονται ως αντίδωρο στην κοινωνία»

Την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου συνοικισμού και συγκεκριμένα τη διακονία της Τοπικής Εκκλησίας, το Κέντρο Προστασίας ανηλίκων «ο Φάρος του κόσμου» επέλεξε να επισκεφτεί, με δική της πρωτοβουλία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εξοχωτάτη κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.

Την Πρώτη Κυρία της χώρας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. Την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, ο οποίος παρουσίασε την αποστολή της λειτουργίας «του Φάρου του κόσμου» που με πρωτεργάτη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Λουκατάρη και εμπνευστή το Σεβασμιώτατο αγκαλιάζει στοργικά όλα τα παιδιά Ρομά, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, και υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειές τους στην εκπαίδευση και στην κοινωνικοποίηση. Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, επίσης, στο εκτεταμένο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό ανάχωμα στην πλημμυρίδα των προβλημάτων που η κρίση –οικονομική, υγειονομική – προκάλεσε. Ο Σεβασμιώτατος δε λησμόνησε να ευχαριστήσει και όλους τους λαϊκούς συνεργάτες, ευεργέτες και δωρητές που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Αμέσως μετά τον Σεβασμιώτατο, το λόγο πήραν ο Δήμαρχος κ. Κυρίζογλου και ο Δικηγόρος κ. Αντώνης Ξυλουργίδης, ενώ παιδιά-μέλη της μεγάλης οικογένειας, μέσα από βίντεο και διαφάνειες, πρόβαλαν στην Υψηλή Επισκέπτρια τις επιτυχημένες δράσεις τους και τις διακρίσεις τους στον τομέα της ρομποτικής, της καλλιέργειας της γης και φυσικά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Εκκλησία και εξέφρασε την ευαρέσκειά της από το επιτελούμενο έργο στο «Φάρο του κόσμου», τον οποίο εύστοχα παρομοίασε με κυψέλη αγάπης και αλληλεγγύης και επεσήμανε ότι οι καρποί αυτού του έργου προσφέρονται ως αντίδωρο στην κοινωνία, που υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά πλαισιώνει τις ακούραστες προσπάθειες του π. Αθηναγόρα και τα ανθρωπιστικά σχέδια του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα. Με την προτροπή «Να ακολουθείτε τους μεγαλύτερούς σας» κατέκλεισε το χαιρετισμό της.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στην Πρώτη Κυρία, ως αναμνηστικό δώρο, μια κομψή δερμάτινη τσάντα «για να κρατά πάνω της» τους ανθρώπους – κοινωνικούς εργάτες που αντάμωσε στο Σπίτι του « Φάρου του Κόσμου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων