20/10/2022 20/10/2022 Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της νήσου, και παρευρέθηκε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Διοικητής...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 10:20

Οι Μυκόνιοι τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο

Διαδώστε:
Οι Μυκόνιοι τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο

Στον Ιερό, πάλαι πότε Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της νήσου, και παρευρέθηκε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του στη Μύκονο, ένα νησί το οποίο διακρίνεται ταυτόχρονα για τον πολιτισμό του και για το Χριστιανικό του χαρακτήρα, αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Αρτεμίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την πίστη του στο Θεό, η οποία εξεδηλώνετο με την αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο.

Υπογράμμισε δε ότι ο Άγιος Αρτέμιος επισφράγισε τη θυσιαστική ζωή του με το μαρτύριο, κατακτώντας έτσι την ουράνιο Βασιλεία, και κάλεσε τους Μυκονίους να έχουν τον Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο παράδειγμα πίστεως και υπόδειγμα ζωής!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του Εφημερίου του Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και με την παρουσία του Βουλευτού και διατελέσαντος Υπουργού κ. Ιω. Βρούτση, της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Μυκόνου, των διατελεσάντων Δημάρχων κ. Χρ. Βερώνη και κας Ειρήνης Γρυπάρη, του Προέδρου της «Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης» κ. Αντ. Κουσαθανά πολλών πιστών, εντός και εκτός του Ναού.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα πολλά και πολλαπλά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, που κυριαρχούν στην κοινωνική ζωή της Πατρίδας, και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, προβάλλοντας ως τρόπο υπέρβασης των πολλών αδιεξόδων της κοινωνίας μας το παράδειγμα του Αγίου Γερασίμου, με την ασκητική και γεμάτη πίστη και ταπείνωση ζωή του, και κάλεσε τους πιστούς να γαλουχούν τα παιδιά τους με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Σημειώνεται ότι η μνήμη των Αγίου Αρτεμίου και Γερασίμου τιμήθηκε και στην Άνω Μερά.

Οι Σεβασμιώτατοι το πρωί, μετά την άφιξή τους στη Μύκονο, επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής, στην οποία τους ξενάγησε και φιλοξένησε ο δραστήριος Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων