03/04/2022 03/04/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Απροβάτου στην Άνδρο ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. Δωρόθεος Β’. Χθες, με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυβαρίου-Βαρυδίου, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Γιαννίση, της Αντιδημάρχου Γαυρίου Αθηνάς Κοζανίτου, της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας...
03 Απριλίου, 2022 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 13:49

Σε απομακρυσμένη ενορία της Άνδρου ο Μητροπολίτης για ευχέλαιο και απονομή οφικίου

Διαδώστε:
Σε απομακρυσμένη ενορία της Άνδρου ο Μητροπολίτης για ευχέλαιο και απονομή οφικίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Απροβάτου στην Άνδρο ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. Δωρόθεος Β’.

Χθες, με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυβαρίου-Βαρυδίου, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Γιαννίση, της Αντιδημάρχου Γαυρίου Αθηνάς Κοζανίτου, της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Βενετίκη και όλων σχεδόν των κατοίκων της περιοχής Βαρυδίου και του γειτονικού Καλυβαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής και του Εφημερίου του Ναού Πρεσβύτερου Δημητρίου Μσκρίνα, στον οποίο απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, τιμών την υπερτριακονταετή διακονία του στις απομακρυσμένες Ενορίες της Άνδρου.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, στη συμβολή της νηστείας και της προσευχής στην πνευματική βελτίωση των πιστών και στην άνοδο τους στην Κλίμακα των αρετών, όπως την περιγράφει στο ομώνυμο έργο του ο Άγιος Ιωάννης, ο επιλεγόμενος της Κλίμακος.

Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται, να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να γαλουχούν τα παιδιά τους με την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την Εκκλησία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων