18/04/2020 18/04/2020 Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 17 Απριλίου 2020, τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.  Στην Ακολουθία προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη...
18 Απριλίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 9:27

Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 17 Απριλίου 2020, τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. 

Στην Ακολουθία προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

Τον Επιτάφιο Θρήνο παρακολούθησαν οι πιστοί από τα σπίτια τους μέσω Τηλεοράσεως, Ραδιοφώνου και Διαδικτύου, μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από τους τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, LamiaFm1, NovaFm και ΣτυλίδαFm και μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως  www.imfth.gr

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της μεγάλης Δοξολογίας, οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο σήκωσαν στα χέρια τους το κουβούκλιο του Επιταφίου και το λιτάνευσαν εντός του Ναού,  εις εφαρμογήν της σχετικής Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου και με βάση τα προσωρινώς ισχύοντα εκ των κρατικών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ακολουθίας ευχήθηκε με λιτό και ευσύνοπτο τρόπο:  «Αγαπητοί μου αδελφοί, τούτες οι ώρες είναι ώρες σιωπής, σιγής, περισυλλογής, προσδοκίας της Αναστάσεως. Καλή Ανάσταση!»

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων