22/01/2024 23/01/2024 Γνωρίζατε πως πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Ροπωτό βρίσκεται η μοναδική Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο δίχως εικόνες και δίχως την παραμικρή αγιογραφία που γίνεται καθημερινά λαϊκό προσκύνημα κυρίως από νέους σε ηλικία επισκέπτες; Αναφερόμαστε στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου Ροπωτού, ο οποίος είναι και το κτήριο που γέρνει περισσότερο...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 20:39
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 0:15

Η μοναδική εκκλησία στον κόσμο με κλίση 17 μοιρών βρίσκεται στο Ροπωτό Τρικάλων

Διαδώστε:
Η μοναδική εκκλησία στον κόσμο με κλίση 17 μοιρών βρίσκεται στο Ροπωτό Τρικάλων

Γνωρίζατε πως πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Ροπωτό βρίσκεται η μοναδική Ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο δίχως εικόνες και δίχως την παραμικρή αγιογραφία που γίνεται καθημερινά λαϊκό προσκύνημα κυρίως από νέους σε ηλικία επισκέπτες;

Αναφερόμαστε στον Ιερό Ναό Παναγίας Θεοτόκου Ροπωτού, ο οποίος είναι και το κτήριο που γέρνει περισσότερο από κάθε άλλο στον πλανήτη με κλίση 17 μοιρών και στέκει όρθιο χωρίς μάλιστα την παραμικρή ρωγμή.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως το πιο διάσημο γυρτό κτήριο στον κόσμο ο Πύργος της Πίζας έγερνε πριν από κάποιες εργασίες συντήρησης που έγιναν πρόσφατα 5,5 μοίρες ενώ σήμερα η κλήση του έχει περιοριστεί στις 3,97 μοίρες.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Up Stories και μάθετε τα πάντα για αυτόν τον σπάνιο ναό που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και προκαλεί ναυτία και ίλιγγο στους επισκέπτες του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων