06/12/2018 06/12/2018 Υπάρχουν χώρες, όπου τα σπίτια δεν έχουν βρύσες, τα ποτάμια είναι μακρινά και το νερό λιγοστό. Χώρες, όπου οι άνθρωποι μολύνονται καθημερινά και πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Χώρες, όπου γυναίκες και παιδιά προχωρούν καθημερινά μέχρι και πέντε χιλιόμετρα για να φτάσουν την κοντινότερη πηγή και να φέρουν νερό στις οικογένειές τους....
06 Δεκεμβρίου, 2018 - 21:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2018 - 21:48

Τι ονειρεύεσαι; Να σας πω: Ένα πηγάδι!

Διαδώστε:
Τι ονειρεύεσαι; Να σας πω: Ένα πηγάδι!

Υπάρχουν χώρες, όπου τα σπίτια δεν έχουν βρύσες, τα ποτάμια είναι μακρινά και το νερό λιγοστό.

Χώρες, όπου οι άνθρωποι μολύνονται καθημερινά και πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Χώρες, όπου γυναίκες και παιδιά προχωρούν καθημερινά μέχρι και πέντε χιλιόμετρα για να φτάσουν την κοντινότερη πηγή και να φέρουν νερό στις οικογένειές τους.

Χώρες, όπου το όνειρο των ανθρώπων περικλείεται σε μία μόνο λέξη: «πηγάδι».

Σε τέτοιες χώρες ζουν και εργάζονται ορθόδοξοι ιεραπόστολοι.

Γι’ αυτό, με τη δική σας στοργική βοήθεια, η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής (ierapostoles.gr) χρηματοδοτεί προγράμματα γεωτρήσεων και κατασκευής πηγαδιών, ώστε να προσφέρει, σε όσους περισσότερους μπορεί, το αγαθό της ζωής: πόσιμο νερό.

Το οικονομικό κόστος για το άνοιγμα ενός πηγαδιού κυμαίνεται από 2.000 έως 3.500 ευρώ, ανάλογα με τη χώρα, το βάθος της γεώτρησης, τις κλιματολογικές συνθήκες και την ποσότητα άντλησης.

Σε περιοχές με μεγάλη ξηρασία, όπου οι γεωτρήσεις είναι αναποτελεσματικές, οι ιεραπόστολοι επιλέγουν να κατασκευάσουν δεξαμενές, που εφοδιάζονται με καθαρό νερό που μεταφέρεται από άλλες περιοχές με υδροφόρο όχημα.

Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 10.000 άνθρωποι φθάνουν καθημερινά στη δύση της ζωής τους εξαιτίας του μολυσμένου νερού. Ρίξτε κι εσείς μια δροσοσταλίδα αγάπης που θα δροσίσει τη δίψα τους. Χρηματοδοτήστε την κατασκευή ενός πηγαδιού ή μιας δεξαμενής, σήμερα.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά για την κατασκευή ενός πηγαδιού. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

 

Παρακολουθήστε βίντεο υπό τον τίτλο “Τι είναι η Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή και γιατί να τη στηρίξουμε;”

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων