16/12/2018 17/12/2018 To Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ξεφυλλίζει παλαιά τεύχη αξιόλογων ορθοδόξων θεολογικών περιοδικών από το πλούσιο αρχείο του, οπότε, ερχόμαστε στο Περιοδικό “ΡΩΜΝΙΟΣ” του Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017, Τεύχος 29, σελ.11 “Κοντά, λοιπόν, στις πολλές επαφές γνωριμίας που θα συμβούν στο μελλόνυμφο ζευγάρι, σημαντικό σταθμό αποτελεί και το μυστήριο της εξομολογήσεως. Η κατάθεση των αμαρτιών, των σκέψεων και...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 1:22

Μία συμβουλή, πριν το μεγάλο βήμα

Διαδώστε:
Μία συμβουλή, πριν το μεγάλο βήμα

To Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ξεφυλλίζει παλαιά τεύχη αξιόλογων ορθοδόξων θεολογικών περιοδικών από το πλούσιο αρχείο του, οπότε, ερχόμαστε στο Περιοδικό “ΡΩΜΝΙΟΣ” του Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017, Τεύχος 29, σελ.11

“Κοντά, λοιπόν, στις πολλές επαφές γνωριμίας που θα συμβούν στο μελλόνυμφο ζευγάρι, σημαντικό σταθμό αποτελεί και το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Η κατάθεση των αμαρτιών, των σκέψεων και των λογισμών στον πνευματικό πατέρα, με τη χάρη του Θεού, γίνεται γερό θεμέλιο για τη διαμόρφωση καλών και ευλογημένων συζύγων.

Το μυστήριο της εξομολογήσεως και των δύο, ανδρός και γυναικός, είναι, ακριβώς, όπως είπε και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, όπως δύο ξύλα ανόμοια και ακατέργαστα στα χέρια ενός ξυλουργού, που μετά από πολλή δουλειά και κόπο καταφέρνει να τα ταιριάξει το ένα κοντά το άλλο”.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΩΝ – π. Θεμιστοκλέους Στ. Χριστοδούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων