22/01/2019 22/01/2019 Μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε κατά την 21η Ιανουαρίου 2019, η παρουσίαση της νέας έκδοσης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας» του Σέρβου Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) του Τσέλιε. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γιέφτιτς,...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2019 - 17:55

Ο Γέροντας Εφραίμ για τον Άγιον Ιουστίνον Πόποβιτς (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ για τον Άγιον Ιουστίνον Πόποβιτς (βίντεο)

Μέσα στη κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε κατά την 21η Ιανουαρίου 2019, η παρουσίαση της νέας έκδοσης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, «Δογματική – Ορθόδοξη Φιλοσοφία της Αληθείας» του Σέρβου Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) του Τσέλιε.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου Γιέφτιτς, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Ιουστίνου, αλλά και οι υπόλοιπες μεστού περιεχομένου εισηγήσεις των υπολοίπων ομιλητών του κεντρικού Προγράμματος.

Στην έκδοση, ωστόσο, αλλά και στο πρόσωπο του Αγίου Ιουστίνου αναφέρθηκε και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, του οποίου την εισήγηση μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη δια μέσου της παρούσης βιντεοσκόπησης του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”.

Σε ιδιαίτερη αναφορά του, προς τον μακαριστό Γέροντα του, Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, ο Καθηγούμενος Εφραίμ επισήμανε την ιδιαιτέρα εκτίμηση και θαυμασμό του σπουδαίου Γέροντος προς τον Άγιον Ιουστίνον τον Πόποβιτς, το έργο, την πνευματική οικοδομή και την ευρύτερη στάση ζωής του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων