23/12/2018 23/12/2018 Album:”Hymnes de Noel”(Christmas hymns) Artist: “Lycourgos Angelopoulos & the Greek Byzantine Choir” Λυκούργος Αγγελόπουλος και η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία. Το 1994 ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Έχει επίσης τιμηθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από την Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας...
23 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:59

Ύμνοι Χριστουγέννων: Λυκούργος Αγγελόπουλος (ηχητικό)

Διαδώστε:
Ύμνοι Χριστουγέννων: Λυκούργος Αγγελόπουλος (ηχητικό)

Album:”Hymnes de Noel”(Christmas hymns) Artist: “Lycourgos Angelopoulos & the Greek Byzantine Choir” Λυκούργος Αγγελόπουλος και η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Το 1994 ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Έχει επίσης τιμηθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, από την Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του έχει απονείμει την ευαρέσκειά της και τον Χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Παύλου (2006). Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος του απένειμε το 2004 την τιμητική διάκριση του Αργυρού Σταυρού του τάγματος του Φοίνικος. Είχε συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, δίδαξε σε master class, δημοσίευσε μελέτες και άρθρα για τη Βυζαντινή μουσική. Το 2005 εξεδόθη στη Γαλλία το βιβλίο του Les Voix Byzantine.

Ο αείμνηστος Λυκούργος Αγγελόπουλος εκοιμήθη στις 18 Μαΐου 2014.

 

 

ΤΙΤΛΟΙ – TITLES

01-ΚΟΝΤΑΚΙΟ
02-ΕΙΡΜΟΙ
03-ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ
04-ΚΑΘΙΣΜΑ
05-ΕΙΡΜΟΙ
06-ΣΤΙΧΗΡΟ
07-ΣΤΙΧΟΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ
08-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
09-ΤΡΟΠΑΡΙΑ
10-ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΡΙΟ
11-ΔΟΞΑΣΤΙΚΟ
12-ΚΑΙ ΝΥΝ
13-ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ
14-ΚΑΛΟΦΩΝΙΚΟΣ ΕΙΡΜΟΣ
15-ΚΡΑΤΗΜΑ

ΠΗΓΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων