15/08/2020 15/08/2020 Στην Αγία Γεθσημανή στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Ιερότατος Τάφος της Παναγίας – γνωστός και ως Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανής. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια της Ιερουσαλήμ, χτισμένο από την Αγία Ελένη το 326 μ.Χ. Δείτε στο βίντεο του πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, το μοναδικό λιθόκτιστο κουβούκλιο όπου ενταφιάστηκε το πανσεβάσμιο Σώμα της Παναγίας μας από τους...
15 Αυγούστου, 2020 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 8:02

ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Προσκυνούμε στον τάφο της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Προσκυνούμε στον τάφο της Παναγίας στα Ιεροσόλυμα

Στην Αγία Γεθσημανή στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Ιερότατος Τάφος της Παναγίας – γνωστός και ως Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανής. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια της Ιερουσαλήμ, χτισμένο από την Αγία Ελένη το 326 μ.Χ.

Δείτε στο βίντεο του πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, το μοναδικό λιθόκτιστο κουβούκλιο όπου ενταφιάστηκε το πανσεβάσμιο Σώμα της Παναγίας μας από τους Αγίους Αποστόλους και μάθετε την ιστορία της θαυματουργού Εικόνας της Θεοτόκου της Ιεροσολυμίτισσας, η οποία αγιογραφήθηκε τον 19ο αιώνα με θαυματουργικό τρόπο και κάθε φορά που πλημμυρίζει ο Ιερός Ναός μετακινείται μόνη της για να μην καταστραφεί!

Αρχείο Μαρίας Γιαχνάκη

Επιμέλεια Βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Τάκης Ποδαρόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Δείτε επίσης τις εικόνες που δημοσίευσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από την Ιερά Παράκληση στον Θεομητορικό Τάφο της Παναγίας Γεσθημανής, που τελέσθηκε χθες με αυξημένα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας

 

 

Ο Τάφος της Παναγίας σε παλαιότερες εποχές

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων