17/11/2020 17/11/2020 Η στήλη του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του Θαυματουργού στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη: Η δακρύζουσα κολώνα είναι ένας τετράγωνος μαρμάρινος κίονας στην ΒΔ γωνία, ο οποίος ιδρώνει εδώ και πολλούς αιώνες. Το μέταλλο με το οποίο είναι επενδεδυμένος, έχει λειανθεί από τα χέρια των πιστών. Η καλυμμένη με χαλκό οπή που υπάρχει λέει...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 17:37

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η στήλη του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας

Διαδώστε:
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η στήλη του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας

Η στήλη του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας του Θαυματουργού στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη:

Η δακρύζουσα κολώνα είναι ένας τετράγωνος μαρμάρινος κίονας στην ΒΔ γωνία, ο οποίος ιδρώνει εδώ και πολλούς αιώνες. Το μέταλλο με το οποίο είναι επενδεδυμένος, έχει λειανθεί από τα χέρια των πιστών. Η καλυμμένη με χαλκό οπή που υπάρχει λέει η παράδοση ότι έχει θαυματουργικές δυνάμεις για όσους θα βάλουν το δάχτυλο τους, κάνουν μια πλήρη δεξιόστροφη περιστροφή της παλάμης τους και στη συνέχεια κάνουν μια ευχή. Άγνωστο αν η παράδοση αυτή συνεχίζεται σήμερα μετά την ανίερη μετατροπή του Ναού σε Τέμενος, αν και δεν ήταν λίγοι οι Μουσουλμάνοι που την ακολουθούσαν. (ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων