03/09/2020 03/09/2020 Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της υπομονής, της καρτερίας, της αγάπης και της συγχώρεσης εορτάζει σήμερα η εκκλησία μας. Γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Σηλυβρίας από πάμφτωχη οικογένεια, από μικρό παιδί το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθά όσους είχαν ανάγκη και να σπουδάσει. Με πολύ κόπο κατάφερε και...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 12:43

Άγιος Νεκτάριος: ο Άγιος της υπομονής (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Διαδώστε:
Άγιος Νεκτάριος: ο Άγιος της υπομονής (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της υπομονής, της καρτερίας, της αγάπης και της συγχώρεσης εορτάζει σήμερα η εκκλησία μας.

Γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Σηλυβρίας από πάμφτωχη οικογένεια, από μικρό παιδί το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθά όσους είχαν ανάγκη και να σπουδάσει.

Με πολύ κόπο κατάφερε και τα δύο, παρά το γεγονός ότι πολλοί τον συκοφάντησαν με αποτέλεσμα να διωχθεί από τον Πατριάρχη Σωφρόνιο και να βρεθεί ρακένδιτος στην Αθήνα.

Κι όμως, ο απλός κόσμος δεν άργησε να καταλάβει το μεγαλείο της ταλαιπωρημένης του καρδιάς και τον «ανακήρυξε» Άγιο στις καρδιές του πριν το κάνει επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος.

Έρευνα – Επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων