29/09/2020 29/09/2020 Μια σπάνια φωτογραφία από τα Κατουνάκια στην οποία φαίνεται ο όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης μαζί με τη συνοδεία του, παραχώρησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η ανιψιά του οσίου, κ. Βικτώρια Παπανικήτα, κόρη του κατά σάρκα αδελφού του, Χαράλαμπου.  Στη φωτογραφία διακρίνεται στο μέσον ο όσιος Εφραίμ, όρθιος από αριστερά ο διάδοχος του κελίου του οσίου στα...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 20:52

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η φωτογραφία του οσίου Εφραίμ που αναβλύζει μύρο

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η φωτογραφία του οσίου Εφραίμ που αναβλύζει μύρο

Μια σπάνια φωτογραφία από τα Κατουνάκια στην οποία φαίνεται ο όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης μαζί με τη συνοδεία του, παραχώρησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η ανιψιά του οσίου, κ. Βικτώρια Παπανικήτα, κόρη του κατά σάρκα αδελφού του, Χαράλαμπου. 

Στη φωτογραφία διακρίνεται στο μέσον ο όσιος Εφραίμ, όρθιος από αριστερά ο διάδοχος του κελίου του οσίου στα Κατουνάκια π. Ιωσήφ, όρθιος από δεξιά ο π. Νικηφόρος και καθιστοί, από τα αριστερά οι π. Προκόπιος, π. Νεκτάριος και ο π. Εφραίμ.

Πρόκειται για τη φωτογραφία που σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Πρακτορείο μας η κ. Παπανικήτα είχε δηλώσει το εξής:

“Τον αισθανόμαστε πολύ ζωντανό και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο, γιατί στο σπίτι μας έχουμε, στο σπίτι όπου μένει η μητέρα μου τώρα, έχουμε μια φωτογραφία που είναι νεότερος μαζί με όλους τους υποτακτικούς και είναι ακουμπισμένη η φωτογραφία αυτή στο μέρος του πάγκου της κουζίνας, μακριά όμως από καντήλι και απ’ οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να υγράνει τον πάγκο. Και το λέω αυτό γιατί, αυτό το σημείο είναι πάντα μυρωμένο. Είναι πάντα λαδωμένο. Και έτσι κάθε φορά όταν πάμε δίπλα εκεί, να ανάψουμε το καντήλι, να κάνει η μητέρα μου κάτι στις εικόνες, να θυμιατίσει, πάντοτε ακουμπώντας βλέπουμε ότι είναι εκεί. Συνέχεια. Πάντα αυτό το μέρος είναι μυρωμένο”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ 4.35 ΚΑΙ ΕΞΗΣ:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νικόλαος Ζαΐμης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων