08/05/2019 08/05/2019 Προσωπικές μαρτυρίες του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.Δαμιανού με τον Άγιο Παΐσιο, στο Στόμιο και στην Αγία Αικατερίνη Σινά. Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραιθώ κ.Δαμιανός μιλάει για την ημέρα που πρωτοσυνάντησε τον Άγιο Παΐσιο στο Μοναστήρι στο Στόμιο της Κόνιτσας. Τονίζει ότι ο Γέροντας Παΐσιος είχε προσευχηθεί για να φύγει από το Στόμιο και να έρθει...
08 Μαΐου, 2019 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2019 - 17:42

Αρχιεπίσκοπος Σινά για τον Άγιο Παΐσιο: “Όταν τον είδα πρώτη φορά, το πρόσωπό του ήταν φωτεινό”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Σινά για τον Άγιο Παΐσιο: “Όταν τον είδα πρώτη φορά, το πρόσωπό του ήταν φωτεινό”

Προσωπικές μαρτυρίες του Αρχιεπισκόπου Σινά κ.Δαμιανού με τον Άγιο Παΐσιο, στο Στόμιο και στην Αγία Αικατερίνη Σινά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραιθώ κ.Δαμιανός μιλάει για την ημέρα που πρωτοσυνάντησε τον Άγιο Παΐσιο στο Μοναστήρι στο Στόμιο της Κόνιτσας. Τονίζει ότι ο Γέροντας Παΐσιος είχε προσευχηθεί για να φύγει από το Στόμιο και να έρθει στο Σινά.

“Όταν τον είδα πρώτη φορά στο Στόμιο, ως Διάκος εγώ, κρατούσε ένα κομποσκοίνι στο χέρι και το πρόσωπό του ήταν φωτεινό. Με αποκάλεσε Διάκο χωρίς να με γνωρίζει και μου είπε και σε ποιο Μοναστήρι βρίσκομαι. Όταν τον ρώτησα πώς τα γνωρίζει μου είπε πώς ήταν ασυρματιστής στον Στρατό.. Πρότεινα στον Γέροντα Παΐσιο να έρθει στο Σινά και πράγματι ήρθε. Όταν έφτασε στο Μοναστήρι στο Σινά μου ζήτησε να πάει σε ασκητήριο. Στο κελί που του δώσαμε πέταξε το στρώμα από το κρεβάτι του, ενώ μου ζήτησε να παραγγείλουμε πέδιλα για τα παιδιά των Βεδουίνων γιατί περπατούσαν ξυπόλυτα. Αρρώστησε μετά από 2,5 χρόνια ο Γέροντας και δεν ήθελε να πάει στον Γιατρό , τα άφηνε όλα στον Θεό, τον στείλαμε με το ζόρι στην Αθήνα. Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε εδώ στο Σινά είναι ο καλύτερος τόπος για μένα ας πεθάνω εδώ”.

 

 

Συνέντευξη στον Δημήτρη Στρουμπάκο

Εικονολήπτης: Αντρέας Χαλκιόπουλος.

Μοντάζ: Στάθης Σαλβάνος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων