23/06/2022 24/06/2022 Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Όρους Ηρακλείου» παρευρέθηκε και χαιρέτησε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, ο οποίος ήταν εκείνος που έφερε τον Άγιο Παΐσιο στο μοναστήρι του Σινά. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμιανός αναφέρθηκε στο πέρασμα του Αγίου Παϊσίου από το μοναστήρι του Σινά...
23 Ιουνίου, 2022 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 2:53

Αρχιεπίσκοπος Σινά: Μαρτυρίες από τη μετακίνηση και τη ζωή του Αγίου Παϊσίου στο Σινά

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Σινά: Μαρτυρίες από τη μετακίνηση και τη ζωή του Αγίου Παϊσίου στο Σινά

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι του Αγίου Όρους Ηρακλείου» παρευρέθηκε και χαιρέτησε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, ο οποίος ήταν εκείνος που έφερε τον Άγιο Παΐσιο στο μοναστήρι του Σινά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμιανός αναφέρθηκε στο πέρασμα του Αγίου Παϊσίου από το μοναστήρι του Σινά και συγκεκριμένα μίλησε για το πως πείστηκε να εγκατασταθεί στο Σινά, για το κελί για το οποίο έμενε, για τον τρόπο που βοηθούσε τον κόσμο και για τις αιτίες που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει αργότερα το μοναστήρι και να μετακομίσει στο Άγιο Όρος.

Στο Σινά, ο Άγιος Παΐσιος ασκήτευσε στο ασκητήριο του Αγίου Γαλακτίωνος (και Επιστήμης).

 

Μπορείτε επίσης  να παρακολουθήσετε την ομιλία του προέδρου των Φίλων Αγίου Όρους Ηρακλείου κ. Παγωνάκη Κώστα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για το 2022, η οποία περιείχε και πολλά πνευματικά μηνύματα:

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την Τακτική Γενική Συνέλευση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων