23/02/2019 23/02/2019 Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης είναι Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το συγκρότημα είναι χτισμένο πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών λόγω και της υπέροχης θέας του προς το Θρακικό πέλαγος. Μια ξύλινη γέφυρα πεζών τα συνδέει μεταξύ τους και...
23 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2019 - 12:13

Στο χιονισμένο Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Στο χιονισμένο Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης είναι Μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το συγκρότημα είναι χτισμένο πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών λόγω και της υπέροχης θέας του προς το Θρακικό πέλαγος. Μια ξύλινη γέφυρα πεζών τα συνδέει μεταξύ τους και μια δεύτερη με τη στεριά.

   Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο δεύτερο το παρεκκλήσι της Παναγίας της Παντάνασσας.
Δείτε τις μαγευτικές εικόνες που εξασφάλισε το πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία  από το χιονισμένο τοπίο που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Μοναστήρι.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων