08/01/2020 08/01/2020 Εντείνοντας τις διώξεις του εναντίον των Χριστιανών το κινεζικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι θέτει σε ισχύ έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι πολίτες της πρέπει να δηλώσουν πίστη και να ακολουθούν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. “Στην πράξη καμία θρησκεία δεν έχει σημασία για αυτούς: η μόνη επιτρεπόμενη θρησκεία είναι η πίστη στο Κινεζικό...
08 Ιανουαρίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 8:43

“Δηλώστε πίστη στο Κομουνιστικό Κόμμα”

Διαδώστε:
“Δηλώστε πίστη στο Κομουνιστικό Κόμμα”

Εντείνοντας τις διώξεις του εναντίον των Χριστιανών το κινεζικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι θέτει σε ισχύ έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι πολίτες της πρέπει να δηλώσουν πίστη και να ακολουθούν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

“Στην πράξη καμία θρησκεία δεν έχει σημασία για αυτούς: η μόνη επιτρεπόμενη θρησκεία είναι η πίστη στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα”, δηλώνει στο δίκτυο CBN ένας χριστιανός Ιερέας.

Από την 1η Φεβρουαρίου, όλες οι θρησκευτικές ομάδες πρέπει να τηρούν τους νέους κανόνες, οι οποίοι αποτελούνται από έξι κεφάλαια και 41 άρθρα. Και στο εξής για κάθε τελετή θα απαιτείται κυβερνητική έγκριση και πλήρης υποταγή στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ενδεικτικά το άρθρο 17 αναφέρει: “Οι θρησκευτικές οργανώσεις πρέπει να διαδίδουν τις πολιτικές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τους εθνικούς κανονισμούς. Να εκπαιδεύσουν το θρησκευτικό προσωπικό τους αλλά και τους πιστούς ώστε στηρίζουν την ηγεσία του ΚΚΚ, υποστηρίζοντας το σοσιαλιστικό σύστημα”

Σύμφωνα επίσης με την Daily Mail θα ενισχυθεί η λογοκρισία στα ιερά κείμενα, ώστε αυτά “να συμβαδίζουν με την κινεζική σύγχρονη πολιτική”. Αυτό σημαίνει ότι βιβλία όπως η Βίβλος το Κοράνι θα ξαναγραφτούν για να “αντικατοπτρίζουν τις σοσιαλιστικές αξίες”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων