14/06/2021 14/06/2021 Το ιστορικό και γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ελισσαίου στην οδό Άρεως 14 στο Μοναστηράκι το οποίο εορτάζει την 14η Ιουνίου. Εδώ έψελναν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και λειτουργούσε ο άγιος παπα-Νικόλας Πλανάς με τις κατανυκτικές αγρυπνίες που έγραψαν ιστορία στη λατρευτική ζωή της Αθήνας. Το παλαιό εκκλησάκι που ήταν ιδιοκτησία της παλιάς...
14 Ιουνίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 21:43

Έδω έψελνε ο Παπαδιαμάντης με ιερέα τον Άγιο Νικόλαο Πλανά

Διαδώστε:
Έδω έψελνε ο Παπαδιαμάντης με ιερέα τον Άγιο Νικόλαο Πλανά

Το ιστορικό και γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ελισσαίου στην οδό Άρεως 14 στο Μοναστηράκι το οποίο εορτάζει την 14η Ιουνίου.

Εδώ έψελναν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και λειτουργούσε ο άγιος παπα-Νικόλας Πλανάς με τις κατανυκτικές αγρυπνίες που έγραψαν ιστορία στη λατρευτική ζωή της Αθήνας. Το παλαιό εκκλησάκι που ήταν ιδιοκτησία της παλιάς αρχοντικής οικογένειας Χωματιανού- Λογοθέτη, γκρεμίστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη του το 1943, αλλά, το 2003, με ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και του Πρωτοσυγκέλλου παπα Θωμά Συνοδινού, ξεκίνησε και πάλι η ανέγερσή του στην παλαιά του μορφή.

Σήμερα είναι επισκέψιμο ενώ συνεχίζονται οι εργασίες αποκαταστάσεως.

Στην αυλή του Ναού και τα υπόγεια της παλιάς κατοικίας Χωματιανού έκρυψε ο Έλγιν τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα πριν τα μεταφέρει στην Αγγλία.

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων