16/06/2020 16/06/2020 Ιεριχώ, Μονή Προφήτου Ελισσαίου (+14 Ιουνίου). Εδώ βρίσκεται η συκομορέα, επί της οποίας ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος, για να δει τον διερχόμενον Κύριον,«ότι τη ηλικία μικρός ην».Ο Ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στον προφήτην Ελισσαίον, μαθητήν του προφήτου Ηλιού. Στην περιοχή αυτή ετέλεσε θαύματα ο προφήτης Ελισαίος, εν των οποίων ήτο η μετατροπή των υδάτων...
16 Ιουνίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 20:50

Εδώ βρίσκεται η συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος

Διαδώστε:
Εδώ βρίσκεται η συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος

Ιεριχώ, Μονή Προφήτου Ελισσαίου (+14 Ιουνίου). Εδώ βρίσκεται η συκομορέα, επί της οποίας ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος, για να δει τον διερχόμενον Κύριον,«ότι τη ηλικία μικρός ην».Ο Ναός της Μονής είναι αφιερωμένος στον προφήτην Ελισσαίον, μαθητήν του προφήτου Ηλιού.

Στην περιοχή αυτή ετέλεσε θαύματα ο προφήτης Ελισαίος, εν των οποίων ήτο η μετατροπή των υδάτων της πηγής της Ιεριχούς από πικρών και βλαβερών εις γλυκέα και πόσιμα και ωφέλιμα προς υγιείαν των κατοίκων της Ιεριχούς έως της σήμερον.

ΠΗΓΗ: Fb Τιμόθεος Ηλιάκης

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων