20/01/2020 20/01/2020 Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ διοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00΄ την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄, πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος. Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 8:24

Ενα αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπ. Μακάριο

Διαδώστε:
Ενα αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπ. Μακάριο

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ διοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00΄ την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄, πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος.

Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Επιτετραμμένος της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος θα παρουσιάσει τα Εκκλησιαστικά-Κοινωνικά κείμενα των «Απάντων» Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και έπειτα ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.) κ. Χρήστος Ιακώβου τα υπόλοιπα κείμενα.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, θα τιμήσει τον Συγγραφέα-Επιμελητή των «Απάντων» κ. Νέαρχο Νεάρχου, με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει η χορωδία «Φωνή της Κερύνειας» υπό την διεύθυνση του Ιάκου Δημητρίου.

Τονίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ θα διαθέτει τη σειρά των «Απάντων» (20 Τόμοι) σε τιμή προσφοράς με 40% έκπτωση στην τιμή πώληση

Με αφορμή το γεγονός αυτό το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, προβάλει ένα αφιέρωμα στην ιστορική αυτή προσωπικότητα της Κύπρου, με σπάνια οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα.

Αρχειακό Υλικό:

Αθωνιάδα Ακαδημία
ΡΙΚ Κύπρου
Orthodoxia News Agency

Έρευνα – επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων