09/06/2019 09/06/2019 Βρίσκεται στο έρημο και απαγορευμένο χωριό Krasne, δυτικά του ποταμού Pripyat (Πρίπιατ), στην Ουκρανία, και εκκενώθηκε όπως και ολόκληρη η περιοχή μετά το πυρηνικό ατύχημα το 1986. Τώρα όμως, παρά την αποσύνθεση σε ό,τι την περιβάλλει, η εκκλησία στέκεται σε άριστη κατάσταση, μέσα και έξω, δίνοντας μια χαρακτηριστική εικόνα για το πώς ήταν η ζωή...
09 Ιουνίου, 2019 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2019 - 10:57

Εκκλησία στο Τσερνομπίλ βρέθηκε σε άριστη κατάσταση

Διαδώστε:
Εκκλησία στο Τσερνομπίλ βρέθηκε σε άριστη κατάσταση

Βρίσκεται στο έρημο και απαγορευμένο χωριό Krasne, δυτικά του ποταμού Pripyat (Πρίπιατ), στην Ουκρανία, και εκκενώθηκε όπως και ολόκληρη η περιοχή μετά το πυρηνικό ατύχημα το 1986.

Τώρα όμως, παρά την αποσύνθεση σε ό,τι την περιβάλλει, η εκκλησία στέκεται σε άριστη κατάσταση, μέσα και έξω, δίνοντας μια χαρακτηριστική εικόνα για το πώς ήταν η ζωή στο χωριό πριν την καταστροφή.

Στο ναό βρέθηκαν καλοδιατηρημένοι σταυροί, επιστολές, εικόνες και αγιογραφίες.

Ο Αντρέ Φρίσεν, ερευνητής του Τσερνομπίλ, από το Χέρφορντ της Γερμανίας, ο οποίος ανακάλυψε την θαυμαστά άριστη κατάσταση της Εκκλησίας το 2016, δήλωσε: “Είναι καταπληκτικό να βλέπεις ένα ναό σε μια κατεστραμμένη ζώνη, να διατηρείται σε τέτοια κατάσταση. Η εικόνα είναι τόσο αντίθετη με ό,τι επικρατεί στην υπόλοιπη ζώνη αποκλεισμού μια περιοχής που απαγορεύεται ακόμα και σήμερα να κατοικήσει άνθρωπος”.

 

πηγή: www.express.co.uk

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων