20/11/2019 20/11/2019 Στην Πίνδο, στον δρόμο που ενώνει την Ήπειρο με την Θεσσαλία (Καλαρρύτες Ιωαννίνων-Ανθούσα Τρικάλων) σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, λίγο πριν το πέρασμα του Ασπροποτάμου ή Αχελώου και πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας Τρικάλων, βρίσκεται μεταλλικό εικονοστάσι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας. Το εικονοστάσι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ( 2013 ) έτσι ώστε...
20 Νοεμβρίου, 2019 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2019 - 9:36

Ένα ιδιαίτερο Εικονοστάσι στην Πίνδο αφιερωμένο στην Παναγία

Διαδώστε:
Ένα ιδιαίτερο Εικονοστάσι στην Πίνδο αφιερωμένο στην Παναγία

Στην Πίνδο, στον δρόμο που ενώνει την Ήπειρο με την Θεσσαλία (Καλαρρύτες Ιωαννίνων-Ανθούσα Τρικάλων) σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, λίγο πριν το πέρασμα του Ασπροποτάμου ή Αχελώου και πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσας Τρικάλων, βρίσκεται μεταλλικό εικονοστάσι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας.

Το εικονοστάσι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ( 2013 ) έτσι ώστε να αποφεύγεται η προσέγγιση, η διάρρηξη και η καταστροφή του, από τις καφέ αρκούδες που ζουν στην περιοχή.

Πριν μερικά χρόνια ( Απρίλιος 2012 ) στο κοντινό χωριό Χαλίκι Ασπροποτάμου, αρκούδες είχαν προξενήσει εκτεταμένες καταστροφές στο Κοιμητήριο, αναζητώντας ελαιόλαδο. Η καφέ αρκούδα δεν επιτίθεται στον άνθρωπο, εκτός αν νιώσει απειλή, η ίδια ή τα μικρά της.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων