07/08/2023 07/08/2023 Τα ερείπια ενός Ορθόδοξου παρεκκλησίου βρέθηκαν κάτω από σχολικό κτίριο, στην περιοχή Bagcilar, της Κωνσταντινούπολης. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πότε και από ποιον χτίστηκε το παρεκκλήσι, γι’ αυτό προγραμματίζονται ανασκαφές. Σύμφωνα με το σάιτ sedmitza επικαλούμενο το Arkeonews, ο αρχαιολόγος Omer Faruk Yavashchay παρατήρησε ότι στο παρεκκλήσι υπάρχει η ένδειξη «Ayazma», που σημαίνει «αγίασμα» στα...
07 Αυγούστου, 2023 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 19:45

Ερείπια Ορθόδοξου παρεκκλησίου ανακαλύφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Ερείπια Ορθόδοξου παρεκκλησίου ανακαλύφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Τα ερείπια ενός Ορθόδοξου παρεκκλησίου βρέθηκαν κάτω από σχολικό κτίριο, στην περιοχή Bagcilar, της Κωνσταντινούπολης. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη πότε και από ποιον χτίστηκε το παρεκκλήσι, γι’ αυτό προγραμματίζονται ανασκαφές.

Σύμφωνα με το σάιτ sedmitza επικαλούμενο το Arkeonews, ο αρχαιολόγος Omer Faruk Yavashchay παρατήρησε ότι στο παρεκκλήσι υπάρχει η ένδειξη «Ayazma», που σημαίνει «αγίασμα» στα τούρκικα. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στον αρχαιολόγο ότι πριν από 25-30 χρόνια υπήρχε μια βρύση σε αυτό το μέρος, και αργότερα χτίστηκε σχολείο.

Ο Yavaschay δήλωσε ότι το κτίριο πιθανότατα χτίστηκε από τους Ορθόδοξους κατοίκους του χωριού στα τέλη του 1800. Ακόμη επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν ανασκαφές μεγάλης κλίμακας σε αυτό το μέρος και τόνισε επίσης ότι τα ερείπια του παρεκκλησίου «θα πρέπει να φροντίζονται και να προστατεύονται».

Η περιοχή Bagcılar είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στον δήμο της Κωνσταντινούπολης. Πήρε το όνομά του από την αφθονία των αμπελώνων. Το όνομα «bağcılar» στα τούρκικα σημαίνει «οινοπαραγωγός». Προηγουμένως, αυτή η περιοχή ονομαζόταν Yeshilbag, που μεταφράζεται ως “πράσινος αμπελώνας”.

 

Πηγή: sedmitza, blagovest

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων