05/02/2019 05/02/2019 Προσοχή στην εκλογή του συζύγου ή της συζύγου, συνιστούσε ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Και, όπως, άλλωστε, σημείωνε με έμφαση: “Όπως στην κοινωνική μας ζωή, μετά από δοκιμή και πείρα, επιλέγουμε το συμφέρον μας και προσέχουμε να μην παρασυρθούμε ή παραπλανηθούμε και στο σοβαρότατο και αμετάβλητο μυστήριο του γάμου, επιβάλλεται η κατάλληλη προσοχή. “Ούτε...
05 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:32

Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Προσοχή στην εκλογή συζύγου

Διαδώστε:
Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός: Προσοχή στην εκλογή συζύγου

Προσοχή στην εκλογή του συζύγου ή της συζύγου, συνιστούσε ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Και, όπως, άλλωστε, σημείωνε με έμφαση:

“Όπως στην κοινωνική μας ζωή, μετά από δοκιμή και πείρα, επιλέγουμε το συμφέρον μας και προσέχουμε να μην παρασυρθούμε ή παραπλανηθούμε και στο σοβαρότατο και αμετάβλητο μυστήριο του γάμου, επιβάλλεται η κατάλληλη προσοχή.

“Ούτε οι αξίες, ούτε ο πλούτος, ούτε τα φανταστικά όνειρα, ούτε και η πρόκληση της μορφής του προσώπου πρέπει να μας δελεάζουν στην εκλογή του συντρόφου της ζωής, αν κατ’ αρχήν δεν αποδειχτεί η συμφωνία, η ομογνωμία και η αποδοχή των όρων και κανόνων της γνήσιας συζυγίας.

“Και οι δύο μελλόνυμφοι πρέπει να πιστεύουν στην αξία της πατρότητας και μητρότητας, χάριν των οποίων και εμείς υπάρχουμε.

Εάν οι δικοί μας γονείς αδιαφορούσαν για την παιδοποιία, θα υπήρχαμε εμείς σήμερα;”.

 

Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, «Συζητήσεις στον Άθωνα», Ψυχωφελή Βατοπαιδινά 13, σ. 141-164 / pemptousia.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων