13/04/2021 13/04/2021 Ένα βίντεο για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα ετοίμασαν από την Ιερά Μονή  Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Στο βίντεο ασχολούνται με την οσιακή μορφή του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη ή Αριζονίτη όπως ονομάστηκε κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. “Πνευματικό ανάστημα και ταυτόχρονα πνευματική παρακαταθήκη του Οσίου Ιωσήφ...
13 Απριλίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 22:56

“Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Όσα έζησα”

Διαδώστε:
“Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Όσα έζησα”

Ένα βίντεο για τον Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα ετοίμασαν από την Ιερά Μονή  Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Στο βίντεο ασχολούνται με την οσιακή μορφή του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη ή Αριζονίτη όπως ονομάστηκε κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

“Πνευματικό ανάστημα και ταυτόχρονα πνευματική παρακαταθήκη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, ήταν για όλους εμάς μέχρι πρότινος ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας” αναφέρει ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Νεκτάριος που τον συνάντησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980″.

Παρακολουθήστε:

Όπως αναφέρει ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Νεκτάριος: “Με αξίωσε ο Θεός και τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος και έκτοτε συνδέθηκα μαζί του πνευματικά. Με την ευχή του Γέροντα Εφραίμ «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό», αλλά και με τις συμβουλές που μας έδωσε, φτιάξαμε στο Τρίκορφο Φωκίδος, δυο πνευματικά προπύργια της Ορθοδοξίας μας. Στην ανδρώα Ιερά Μονή έχουμε 30 και πλέον μοναχούς ενώ στη γυναικεία Ιερά Μονή 20 και πλέον μοναχές.

Ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας έγινε η αιτία να αγαπήσω περισσότερο τον Χριστό, να αγαπήσω περισσότερο το μοναχισμό και να μάθω για ποιο λόγο έγινα μοναχός. Με έμαθε να αγαπώ με όλη μου την καρδιά, με όλη μου την ψυχή, με όλο μου το είναι και να θυσιάζομαι για τον Χριστό.

Έζησα πολλά θαυμαστά γεγονότα και διδάχθηκα πολλά από τον Γέροντα Εφραίμ και όταν ήταν Ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου, αλλά και όταν βρισκόταν στην Αμερική. Από το 1984 έως το 1992 περίπου, ξεκίνησα να επισκέπτομαι κι εγώ την Αμερική διότι με ζητούσαν οι Έλληνες ομογενείς για να τους ομιλώ πνευματικά.

Με την ευχή του Επισκόπου μου και των Επισκόπων των κατά τόπους περιοχών, με πολλή χαρά επισκέφθηκα πολλές περιοχές, τις ίδιες που επισκέφθηκε και ο Γέροντας Εφραίμ (Καναδά, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Λαβάλ κ.α.). Εκεί είδα την αγάπη του κόσμου τόσο για τον Γέροντα Εφραίμ όσο και για την ταπεινότητά μου και μάλιστα έζησα πρωτόγνωρα γεγονότα με τον όσιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Μερικά από αυτά θα τα διηγηθώ στο σημερινό μας βίντεο, όπως τα έζησα, για να δείτε κι εσείς τα χαρίσματα που είχε από τον Θεό ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ή Αριζονίτης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων