19/06/2021 19/06/2021 Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει για τα βιώματα και τις εμπειρίες του από τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό σε ειδική εκδήλωση που έλαβε μέρος παλαιότερα στην Αθήνα. Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρεται σε θαυμαστό περιστατικό που συνέβη στον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, όταν αυτός αποφάσισε να μεταβεί στο Άγιον Όρος. Κατά...
19 Ιουνίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2021 - 22:57

Γέροντας Εφραίμ: Μία πόρτα που την χτυπάτε και δεν ανοίγει…

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: Μία πόρτα που την χτυπάτε και δεν ανοίγει…

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μιλάει για τα βιώματα και τις εμπειρίες του από τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό σε ειδική εκδήλωση που έλαβε μέρος παλαιότερα στην Αθήνα.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρεται σε θαυμαστό περιστατικό που συνέβη στον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, όταν αυτός αποφάσισε να μεταβεί στο Άγιον Όρος. Κατά Θεία Πρόνοια, ο Γέροντας δεν μπήκε στο καράβι που θα πήγαινε για το Άγιον Όρος και όπως έμαθε μετά το καράβι αυτό βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και δεν σώθηκε κανείς.

Μετά το εμπειρικό αυτό περιστατικό, ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός δίδασκε την υπακοή στο θέλημα του Θεού και την εμπιστοσύνη στην Πρόνοιά Του: «Μία πόρτα που την χτυπάτε και δεν ανοίγει μην την σπάσετε να μπείτε μέσα».

Πηγή Video: Πεμπτουσία, Επιλογή & Επεξεργασία Video: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων