13/05/2021 13/05/2021 Η Πεντηκοστή είναι μια από τις επίσημες γιορτές της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας μας και γιορτάζεται πάντα Κυριακή και του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα, πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Στην ουσία, Πεντηκοστή ονομάζεται, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την 50ή ημέρα από την Ανάσταση του...
13 Μαΐου, 2021 - 17:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 17:14

Γιατί την Πεντηκοστή γιορτάζουμε τα Γενέθλια της Εκκλησίας;

Διαδώστε:
Γιατί την Πεντηκοστή γιορτάζουμε τα Γενέθλια της Εκκλησίας;

Η Πεντηκοστή είναι μια από τις επίσημες γιορτές της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας μας και γιορτάζεται πάντα Κυριακή και του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα, πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου. Στην ουσία, Πεντηκοστή ονομάζεται, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την 50ή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού (Πράξεις β’ 1-41) και μετά την Ανάληψή Του. Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, οι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη γιορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ CHRISTIANITYART.GR

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων