05/06/2023 06/06/2023 Πεντηκοστή και «εις ενότητα πάντας εκάλεσε» η Εκκλησία τους πιστούς. Μαζί, αδέλφια, φίλοι, παιδιά με τους γονείς τους, ως «τέκνα φωτόμορφα» ύμνησαν, υπό τον Σπυρίδωνα Ασπιώτη, οι παίδες της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός τον «τρισοφεγγή της θεαρχίας τύπον» στον κατάφωτο Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης. Κατά την τάξη του Τυπικού ετελέσθη ο Ορθρος και...
05 Ιουνίου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 20:09

H Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός ερμηνεύει το απολυτίκιο της Πεντηκοστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
H Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός ερμηνεύει το απολυτίκιο της Πεντηκοστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Πεντηκοστή και «εις ενότητα πάντας εκάλεσε» η Εκκλησία τους πιστούς. Μαζί, αδέλφια, φίλοι, παιδιά με τους γονείς τους, ως «τέκνα φωτόμορφα» ύμνησαν, υπό τον Σπυρίδωνα Ασπιώτη, οι παίδες της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός τον «τρισοφεγγή της θεαρχίας τύπον» στον κατάφωτο Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την τάξη του Τυπικού ετελέσθη ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία, οπότε και Κοινώνησε η μεγάλη πλειονοψηφία των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε η Γονυκλισία (Εσπερινός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος), όπου οι πατέρες του Ναού αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Τράγκας και πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Μιχαηλίδης ανέγνωσαν με ειρήνη και ευκρίνεια τις ευχές της γονυκλισίας.

Η Ακολουθία έκλεισε πανηγυρικά, με τον λαό να ψάλλει σύσσωμος το Απολυτίκιον «Ευλογητός ει Χριστέ».

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Πεντηκοστή 2023, Ι.Π.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, 2023.06.04

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων