26/04/2019 26/04/2019 Ελάχιστα μέτρα μετά την είσοδο του Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, βρίσκεται το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Αποκαθήλωσης. Είναι το σημείο όπου οι μαθητές του Κυρίου, ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος από Αριμαθαίας, αφού κατέβασαν από το Σταυρό το Σώμα του Κυρίου, το άλειψαν με μύρο το τύλιξαν με την Αγία Σινδόνη και το...
26 Απριλίου, 2019 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2019 - 22:27

Η Αγία Αποκαθήλωση – Ο τόπος που δέχθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση 

Διαδώστε:
Η Αγία Αποκαθήλωση – Ο τόπος που δέχθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση 
Ελάχιστα μέτρα μετά την είσοδο του Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, βρίσκεται το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Αποκαθήλωσης.
Είναι το σημείο όπου οι μαθητές του Κυρίου, ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος από Αριμαθαίας, αφού κατέβασαν από το Σταυρό το Σώμα του Κυρίου, το άλειψαν με μύρο το τύλιξαν με την Αγία Σινδόνη και το ετοίμασαν για την ταφή. Είναι το σημείο όπου πλήθος πιστών από ολόκληρο τον κόσμο σκύβει καθημερινά με ευλάβεια να προσκυνήσει και να ευφράνει την καρδιά του με την ευωδία από το Άγιο Μύρο. Την ίδια μυρωδιά που είχε και τότε το ταλαιπωρημένου Σώμα του Θεανθρώπου.
Δείτε τα συγκλονιστικά πλάνα του προσκυνήματος που εξασφάλισε το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία”.

Αποστολή Ιεροσόλυμα: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Τάκης Ποδαρόπουλος 
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 
Πλάνα από Αρχείο Μαρίας Γιαχνάκη 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων