19/10/2019 19/10/2019 ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ, επικαλυμμένη σε ασήμι, εκφραστική και γαλήνια, στέκει η Αγία Βαρβάρα της Λεωφόρου Μαραθώνος, λίγο μετά τη Διασταύρωση Ραφήνας. Παρατηρεί η Αγία τα χιλιάδες διερχόμενα αυτοκίνητα, τα ευλογεί, ενώ και ολοένα κάπου και κάπως επεμβαίνει για να διασώσει μία λάθος αποφάση ενός συναθρώπου μας και άρα μία κακή...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 21:53

Η Αγία Βαρβάρα της Λεωφόρου Μαραθώνος

Διαδώστε:
Η Αγία Βαρβάρα της Λεωφόρου Μαραθώνος

ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ, επικαλυμμένη σε ασήμι, εκφραστική και γαλήνια, στέκει η Αγία Βαρβάρα της Λεωφόρου Μαραθώνος, λίγο μετά τη Διασταύρωση Ραφήνας.

Παρατηρεί η Αγία τα χιλιάδες διερχόμενα αυτοκίνητα, τα ευλογεί, ενώ και ολοένα κάπου και κάπως επεμβαίνει για να διασώσει μία λάθος αποφάση ενός συναθρώπου μας και άρα μία κακή οδηγική στιγμή.

Κόρη σεμνή, κόρη καλή, κόρη τολμηρή για τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό της, η νεαρή Βαρβάρα καταγγέλθηκε, διώχθηκε, μαρτύρησε οικτρά και εξοντώθηκε εν τέλει από το χέρι του ιδίου του κατά σάρκαν πατρός της, γιατί ήταν χριστιανή, ενώ εκείνος φανατικός ειδωλολάτρης.

Το εκκλησάκι της Αγίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος βρέθηκε πάρα πολύ κοντά στην πύρινη καταστροφή του έτους 2018, μία ανάσα από το Μάτι και τον πυρήνα του ολέθρου, όπου και υπήρξαν αρκετά καμμένα δέντρα, δέκα δεκαπέντε μέτρα από τον μικρόν ιερό ναό. Όμως, η φλόγα δεν τόλμησε να προχωρήσει προς μία Αγία που δε φοβήθηκε τις φλόγες επί της Γης, και, άρα, οι φωτιές οπισθοχώρησαν μπροστά σε μία τέτοια Φοβερή, την Μεγαλομάρτυρα του Κυρίου μας, Αγία Βαρβάρα.

Κάμετε, μία στάση εκεί, λίγο μετά τη Διασταύρωση Ραφήνας, όπως την κάμαμε και εμείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Κώστας Παναγόπουλος – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων