14/05/2021 25/09/2022 Αυτή η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ως άνω, ήταν σε ένα κατεχόμενο χωριό σε ένα ξωκκλήσι το οποίο ξωκκλήσι οι Τούρκοι το έκαναν μάντρα. Μία οικογένεια (από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου) πήγε μια μέρα μετά που άνοιξαν τα οδοφράγματα (Μάϊος 2003) να προσκυνήσει. Βρήκαν την εκκλησία βρώμικη λόγω των ζώων που υπήρχαν...
14 Μαΐου, 2021 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2022 - 0:32

Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου που διεσώθη από τα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου που διεσώθη από τα Κατεχόμενα

Αυτή η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ως άνω, ήταν σε ένα κατεχόμενο χωριό σε ένα ξωκκλήσι το οποίο ξωκκλήσι οι Τούρκοι το έκαναν μάντρα. Μία οικογένεια (από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου) πήγε μια μέρα μετά που άνοιξαν τα οδοφράγματα (Μάϊος 2003) να προσκυνήσει. Βρήκαν την εκκλησία βρώμικη λόγω των ζώων που υπήρχαν μέσα και περιτριγυρισμένη με λαμαρίνες. Το παιδάκι τους αυθόρμητα πήδηξε τον τοίχο και μπήκε μέσα στο ιερό και φώναζε στους γονείς του ότι πατούσε ένα ξύλο· το γυρίζουν και βρήκαν ετούτη την εικόνα του Αγίου Γεωργίου βρώμικη. Την καθάρισαν και την έφεραν στις ελεύθερες περιοχές. Την έχουν σπίτι τους γιατί το θεωρούν μεγάλη ευλογία για το σπίτι τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων