21/02/2020 21/02/2020 “Η ιστορία ενός απολυτικίου” αναφέρει η Υμνωδός κα Νεκταρία Καραντζή σε επίκαιρη ανάρτησή της, “που με μεγάλη αγάπη έγραψε πριν αρκετά χρόνια ο αγαπητός φίλος Νώντας Σκοπετέας για τον Άγιο Πορφυριο”. Η κα Καραντζή συνεχίζει: “Μου είχε ζητήσει από τότε να το ηχογραφήσω και να το θέσω υπόψιν της Μονής του Αγίου στο Μηλεσι Ωρωπου....
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 13:52

Η ιστορία ενός απολυτικίου του Αγίου Πορφυρίου

Διαδώστε:
Η ιστορία ενός απολυτικίου του Αγίου Πορφυρίου

“Η ιστορία ενός απολυτικίου” αναφέρει η Υμνωδός κα Νεκταρία Καραντζή σε επίκαιρη ανάρτησή της, “που με μεγάλη αγάπη έγραψε πριν αρκετά χρόνια ο αγαπητός φίλος Νώντας Σκοπετέας για τον Άγιο Πορφυριο”.

Η κα Καραντζή συνεχίζει: “Μου είχε ζητήσει από τότε να το ηχογραφήσω και να το θέσω υπόψιν της Μονής του Αγίου στο Μηλεσι Ωρωπου. Η έγκριση δόθηκε από τη Μόνη, αλλά ο κατάλληλος χρόνος… “οδηγήθηκε” να εκπληρωθεί κατόπιν. Και τελικά, ακούστηκε για πρώτη φορά στα μέρη του Αγίου, στον τόπο γέννησης του, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος”.

Μία πραγματικά άψογη ποιητική υμνογραφία του Νώντα Σκοπετέα πάνω στο “Τον Συνάναρχον λογον”.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξής του, με το απολυτίκιο, εδω:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων