23/07/2019 23/07/2019 Ένας χώρος προσευχής συνήθως βρίσκεται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πάρει δύναμη από την πίστη του στον Θεό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δεινά της ζωής. Σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή του αναζητά τη δύναμη και την ελπίδα που έχει ανάγκη. Ένας από αυτούς τους ιερούς χώρους βρίσκεται και στον δεύτερο...
23 Ιουλίου, 2019 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 12:44

Η κλίνη του Αγίου Νεκταρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Διαδώστε:
Η κλίνη του Αγίου Νεκταρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Ένας χώρος προσευχής συνήθως βρίσκεται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου να πάρει δύναμη από την πίστη του στον Θεό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δεινά της ζωής.

Σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή του αναζητά τη δύναμη και την ελπίδα που έχει ανάγκη. Ένας από αυτούς τους ιερούς χώρους βρίσκεται και στον δεύτερο όροφο του «Αρεταίειου» Νοσοκομείου της Αθήνας, όπου διατηρείται ανέπαφη η κλίνη του Αγίου Νεκταρίου.

Η συγκίνηση και το δέος από την ιερότητα που αναβλύζει ο χώρος είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε προσκυνητής.

Πάνω σε αυτό το κρεβάτι νοσηλεύτηκε για περίπου δύο μήνες η μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας, ο Αγιος Νεκτάριος (κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο 2 του «Αρεταίειου» σε ηλικία 74 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο του προστάτη, στις 8 Νοεμβρίου του 1920.

Σύμφωνα με τον βίο του Αγίου, αφού εξέπνευσε, οι μοναχές έβγαλαν τα ρούχα του και τα ακούμπησαν στο διπλανό κρεβάτι όπου βρισκόταν ένας 40χρονος παράλυτος, ο οποίος σηκώθηκε και περπάτησε.

«Σηκώθηκα, περπατάω! ανέκραξε δυνατά, Θεέ μου, έγινα καλά! Τι έχει αυτή η φανέλα;». Το νεκρό σώμα μοσχομύριζε. Η γερόντισσα πήρε τη φανέλα, την έβαλε ένα κουβάρι στο ράσο της. Τα χέρια της έτρεμαν. «Απόρησαν οι γιατροί, απόρησε και το προσωπικό του νοσοκομείου όταν έμαθαν πως ο φτωχός ρασοφόρος από την Aίγινα ήταν άλλοτε γενικός διευθυντής στη Ριζάρειο και δεσπότης», αναφέρεται στον βίο του.

Αυτό ήταν και το πρώτο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης που καταγράφηκε αμέσως μετά από τον θάνατό του.

Εκεί λοιπόν στο δωμάτιο του 2ου ορόφου του «Αρεταίειου», βρίσκεται ένα καντήλι που δεν σβήνει ποτέ μπροστά στην εικόνα του Αγίου, εικόνες άλλων αγίων, τάματα, λουλούδια και η κλίνη στην οποία εκοιμήθη ο θαυματουργός Αγιος.

«Με ανείπωτη ευλάβεια και αιώνια ευγνωμοσύνη», έγραφε ο λογοτέχνης Ιωάννης Σηφάκης, σε μια εικόνα που βρίσκεται πάνω από την κλίνη του Αγίου.

Πλήθος πιστών, ασθενών, των συγγενών τους, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου, καθημερινά σπεύδει, ελπίζει και προσεύχεται -κυρίως για θεραπεία- στο κρεβάτι του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου. Εκεί προστρέχουν ακόμα και οι γιατροί πριν από ένα δύσκολο χειρουργείο.

Μάλιστα, και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κυρός Χριστόδουλος, κατά τη δίμηνη νοσηλεία του στο «Αρεταίειο», το 2007, σχεδόν καθημερινά έμπαινε μόνος του στο δωμάτιο του Αγίου Νεκταρίου για να προσευχηθεί.

Πηγή: Σία Χολέβα – www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων