12/05/2020 12/05/2020 Μέσα στο όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Εκκλησία, και τον πόλεμο που δέχεται η Θεία κοινωνία, Ιερείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδος έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους “φόβους των πιστών” Ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, όπου η σχέση με του ποιμνίου με τον Ιερέα είναι προσωπικές, οι παπάδες καλούνται να δώσουν...
12 Μαΐου, 2020 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 9:52

Η κραυγή ενός ιερέα: “Να γεμίσουμε με πόθο και λαχτάρα τους Ναούς μας”

Διαδώστε:
Η κραυγή ενός ιερέα: “Να γεμίσουμε με πόθο και λαχτάρα τους Ναούς μας”

Μέσα στο όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Εκκλησία, και τον πόλεμο που δέχεται η Θεία κοινωνία, Ιερείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδος έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους “φόβους των πιστών”
Ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, όπου η σχέση με του ποιμνίου με τον Ιερέα είναι προσωπικές, οι παπάδες καλούνται να δώσουν τη δική τους μάχη ενάντια στην παραφιλολογία των ημερών.

Ενδεικτική είναι ανάρτηση στο Facebook του π. Γεώργιου Τριαντάφυλλου, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο γραφικό χωριό Λεύκες της Πάρου. Μια κραυγή αγωνίας, όμοια με αυτή εκατοντάδων Ιερέων, που έμειναν να λειτουργούν με τις πόρτες κλειστές και που τώρα καλούνται να υπερασπιστούν την ουσία της ίδιας μας της πίστης, τη Θεία Κοινωνία.

Φωτογραφία: Αποστόλης Παντελαίος

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση

“Και καθώς περιμένουμε με αγωνία να ανοίξουν οι Εκκλησίες μας μετά από δύο μήνες,κάποιοι από τους πιστούς μας,επηρεάστηκαν από τον φοβερό πόλεμο που έκαναν κάποιοι εναντίον της Αγίας Κοινωνίας και μας ρωτούν μήπως κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό αν έλθουν να κοινωνήσουν!!!
Καθώς δηλαδή πάμε να βγούμε δειλά δειλά από αυτήν την περιπέτεια,έρχεται αυτή η μεγάλη βλασφημία να μας ταρακουνήσει δυνατά ότι δηλαδή είναι δυνατόν από το Ποτήριο της Ζωής να μας έλθει ο θάνατος !!!
Δεν είμαι ο πρώτος που το λέει.Το έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες,το έχει πει η Ιερά Σύνοδος,το λένε πολλοί Πνευματικοί του καιρού μας: όποιος έχει εδραιωμένη μέσα του αυτή την βλάσφημη πεποίθηση,μην τολμήσει να προσέλθει να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.Θα αμαρτήσει θανάσιμα.Να πάει να εξομολογηθεί πρώτα,να μετανοήσει,και αφού απαλλαγεί τελείως από αυτό τον ασεβή λογισμό,τότε να κοινωνήσει.
Δεν λέω,βλάσφημοι λογισμοί,έρχονται σε όλους μας.Ακόμη και σε εμάς τους Ιερείς όταν στεκόμαστε μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο,ακόμη και κατά την φρικτή στιγμή του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων !
Άλλο όμως είναι ένας φευγαλέος και περαστικός βλάσφημος λογισμός και άλλο μία μόνιμη πεποίθηση!
Ας προσέξουμε πολύ Αδελφοί μου.Μην προσθέσουμε και άλλο οδυρμό πάνω στον υπάρχοντα οδυρμό.Είχαμε ένα μεγάλο ταρακούνημα από τα πρωτοφανή μέτρα που προηγήθηκαν εναντίον της λατρείας της Εκκλησίας μας.Ας σταματήσει εδώ το κακό και ας πάμε ειρηνικά στην λεγόμενη κανονικότητα και όλοι μας ας κάνουμε,αυτό που μπορεί ο καθένας μας,για να σταματήσει εδώ το κακό.
Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε και αρκετά σκανδαλιστήκαμε και πονέσαμε.
Από δω και στο εξής πάμε όλοι μας μπροστά,να κλείσουν οι πληγές και να γεμίσουμε με πόθο και λαχτάρα τους Ναούς μας,τηρώντας φυσικά τα μέτρα για να αποφύγουμε τους κινδύνους από τον συγχρωτισμό.Μη επαναλαμβάνοντας όσο γίνεται τα λάθη που κάναμε πριν.
Αλλάζουμε σελίδα,που λένε και οι πολιτικοί μας,και προχωράμε μπροστά!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων