28/07/2020 28/07/2020 Η πίστη στον Χριστό οδηγεί αυτομάτως στην αγάπη Του. Και όπως δεν έχει όρια η πίστη μας στον Χριστό, έτσι δεν έχει όρια και η αγάπη μας προς Αυτόν. Όποιος δε είναι στην αγάπη του Χριστού ριζωμένος και θεμελιωμένος, αυτός με την πίστη αναπτύσσεται σε όλες τις θεϊκές τελειότητες οι οποίες δεν έχουν τέλος και...
28 Ιουλίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2020 - 22:36

Η πίστη στον Χριστό οδηγεί αυτομάτως στην αγάπη Του

Διαδώστε:
Η πίστη στον Χριστό οδηγεί αυτομάτως στην αγάπη Του

Η πίστη στον Χριστό οδηγεί αυτομάτως στην αγάπη Του. Και όπως δεν έχει όρια η πίστη μας στον Χριστό, έτσι δεν έχει όρια και η αγάπη μας προς Αυτόν. Όποιος δε είναι στην αγάπη του Χριστού ριζωμένος και θεμελιωμένος, αυτός με την πίστη αναπτύσσεται σε όλες τις θεϊκές τελειότητες οι οποίες δεν έχουν τέλος και «αυξάνει όπως το θέλει ο Θεός» (Κολ. 2, 19) «θα γίνουμε ώριμοι και θα φτάσουμε στην τελειότητα που μέτρο της είναι ο Χριστός» (Εφεσ. 4, 13) και γίνεται ζωντανός ναός της Παναγίας Τριάδος.

Στον αγώνα της πίστεως και της αγάπης ο άνθρωπος ποτέ δεν είναι μόνος, αλλά πάντοτε σε κοινωνία με όλους τους αγίους. Η πίστη και η αγάπη ενώνουν τον άνθρωπο με όλους όσοι υπάρχουν στο θεανθρώπινο σώμα του Χριστού, την Εκκλησία. Όταν ο άνθρωπος με την πίστη και την αγάπη γίνει σύσσωμος του Χριστού, ζει με αυτούς και με ολόκληρη τη ζωή της Εκκλησίας.

Εκείνος που μελέτησε τους βίους των αγίων αισθάνεται και αντιλαμβάνεται με όλη την ύπαρξή του ότι μόνον μαζί τους μπορεί να γνωρίσει τον Θεάνθρωπο Χριστό και όλα τα δικά του και όσα τον αφορούν και όσα πηγάζουν από αυτόν, διότι και οι άγιοι λαμβάνουν την αγιότητά τους «όλοι από τον ίδιο πατέρα» (Εβρ. 2, 11). Γι’ αυτό οι άγιοι είναι οι περισσότερο τέλειοι και γνωστοί μάρτυρες του Χριστού, του Θεού και Σωτήρα μας.

 

ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ – Εκ του θανάτου εις την ζωήν, Ψυχωφελή Βατοπαιδινά 3

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων