24/07/2020 24/07/2020 Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε από τους συγχρόνους μας πατέρες και  συστήνουμε ανεπιφύλακτα είναι ο προγραμματισμός στη ζωή μας. Όπου δεν  υπάρχει πρόγραμμα, η ζωή μοιάζει με όχημα χωρίς τιμόνι. Ο προγραμματισμός στη ζωή των λογικών όντων δόθηκε από το Δημιουργό αμέσως μετά τη δημιουργία τους, με τις θείες εντολές. Τί άλλο είναι οι εντολές παρά...
24 Ιουλίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 22:12

Η σημασία του προγραμματισμού στην πνευματική ζωή

Διαδώστε:
Η σημασία του προγραμματισμού στην πνευματική ζωή

Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε από τους συγχρόνους μας πατέρες και  συστήνουμε ανεπιφύλακτα είναι ο προγραμματισμός στη ζωή μας. Όπου δεν  υπάρχει πρόγραμμα, η ζωή μοιάζει με όχημα χωρίς τιμόνι. Ο προγραμματισμός στη ζωή των λογικών όντων δόθηκε από το Δημιουργό αμέσως μετά τη δημιουργία τους, με τις θείες εντολές. Τί άλλο είναι οι εντολές παρά τα  προγράμματα που έδωσε ο Θεός, με τα οποία η λειτουργία της ζωής καθίσταται ασφαλής και επιτυχής; Όσοι άνθρωποι φύλαξαν τα προγράμματα (εντολές) παρέμειναν ακέραιοι και  υγιείς κοντά στον Θεό, ενώ όσοι δεν τα φύλαξαν ξέπεσαν από την υγιή θέση τους και τον Θεό, στον όλεθρο και την  καταστροφή. Τραγικά παραδείγματα είναι ο πρώην Εωσφόρος και τώρα  σατανάς, αλλά και  οι πρόγονοί μας Αδάμ και Εύα, οι οποίοι εξορίσθηκαν από τη  ζωή, τον  Θεό και τη  βασιλεία του και  κατάντησαν αυτοί και  οι απόγονοί τους στην  κοιλάδα του κλαυθμώνος και  των άλλων δεινών!

Χρειάζεται άλλη αξιόπιστη μαρτυρία για τη σημασία του προγραμματισμού στη ζωή μας; Και στην ασταθή και άτακτη νεολαία το  πρόγραμμα και οι κανόνες κρατούν την ευταξία. Και στις συνοδείες των Ιερών Μονών κανένας άλλος παράγοντας δεν δημιουργεί την άριστη ευταξία και  αρμονία παρά ο προγραμματισμός και οι κανόνες των τυπικών. Και στις πολυμελείς και ιδανικές οικογένειες η ευταξία και ο προγραμματισμός γεννά την  αρμονία και συμφωνία της ζωής. Κανένας λοιπόν να μη ζει χωρίς προγραμματισμό, διότι όπου υπάρχει ακαταστασία και ταραχή, ο Θεός αποχωρεί· και  όπως λέει και η Γραφή, «ο Ιησούς είχε φύγει απαρατήρητος εξαιτίας του πλήθους που ήταν μαζεμένο εκεί»(Ιω. 5, 13).

ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ – Εκ του θανάτου εις την ζωήν, Ψυχωφελή Βατοπαιδινά 3

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων