13/03/2021 13/03/2021 Ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών π. Χρυσόστομος Παπασταύρου μιλάει για την θαυμαστή γνωριμία του, με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” και το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο. ”Αξιώθηκα να γνωρίσω τον Αγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, και φάνηκε από την πρώτη γνωριμία το χάρισμα που είχε το προορατικό του.” Παρακολουθήστε...
13 Μαρτίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2021 - 9:11

Η θαυμαστή συνάντηση με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
Η θαυμαστή συνάντηση με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη

Ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών π. Χρυσόστομος Παπασταύρου μιλάει για την θαυμαστή γνωριμία του, με τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές” και το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

”Αξιώθηκα να γνωρίσω τον Αγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, και φάνηκε από την πρώτη γνωριμία το χάρισμα που είχε το προορατικό του.”

Παρακολουθήστε την εκπομπή:

” Επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά το 1982 τον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, πρίν ακόμη γίνω κληρικός , πέντε άτομα και πήγαμε στο κελί του. Μας μίλησε με τα μικρά μας ονόματα χωρίς να μας γνωρίζει, παρά μόνο τον ένα από τους πέντε εγνώριζε.Είχαμε την αίσθηση ότι απέναντι μας βλέπαμε έναν Αγιο.Στο τέλος και λίγο πρίν φύγουμε, πήρα την ευχούλα του , με κράτησε αγκαλιά ενώ ήταν ξαπλωμένος και μου είπε” Οταν δέχεσαι πειρασμούς παιδάκι μου, να φωνάζεις την Παναγία!Να την φωνάζεις με όλη σου την καρδιά, να της μιλάς σαν να μιλάς στην μάνα σου!Και να της λές..μάνα, μάνα εγώ σε έχω ανάγκη σε θέλω! Και να είσαι βέβαιος πώς θα έρθει η Παναγία να σε βοηθήσει.”

” Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μορφή του αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1982, αν και είχε προβλήματα υγείας, ήταν χαριτωμένος, τον προσκυνούσες και έμενε μέσα σου η χαρά του και η γλυκύτητά του.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων