13/08/2020 13/08/2020 Με την κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, επισκεφθήκαμε το προσκύνημα με το ιερότερο και πολυτιμότερο κειμήλιο των προσφύγων και πρώτων κατοίκων της Ραφήνας, την Παναγία την Παντοβασίλισσα. Την ιστορία της  Μοναδικής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Παντοβασίλισσας που  κοσμούσε πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή την παλαίφατη Μονή Παντοβασίλισσας και μετέπειτα Ενοριακό Ναό στη...
13 Αυγούστου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 20:17

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντοβασίλισσας

Διαδώστε:
Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντοβασίλισσας

Με την κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, επισκεφθήκαμε το προσκύνημα με το ιερότερο και πολυτιμότερο κειμήλιο των προσφύγων και πρώτων κατοίκων της Ραφήνας, την Παναγία την Παντοβασίλισσα.

Την ιστορία της  Μοναδικής και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Παντοβασίλισσας που  κοσμούσε πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή την παλαίφατη Μονή Παντοβασίλισσας και μετέπειτα Ενοριακό Ναό στη Τρίγλια Βιθυνίας μας περιγράφει ο Πατήρ Δημήτριος Μπακόπουλος Εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας στη Ραφήνα.

Την προστάτιδα των πιστών της Ραφήνας την Παναγία Παντοβασίλισσα και Κυρά των   Τριγλιανών    Προσφύγων, ευαλαβούνται και παρακαλούν όχι μόνο οι πρόσφυγες αλλά χιλιάδες πιστών που καταφθάνουν στο Ιερό Ναό για είτε στη Χάρη της, είτε καθημερινά.

Η αμφιπρόσωπη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Παντοβασίλισσας και του Εσταυρωμένου Χριστού στο πίσω μέρος είναι ένα κημείλιο που όλοι οι Μικρασιάτες θεωρούν από τα σπουδαιότερα που έφεραν από την Βιθυνία.

Ο Ιερέας, στη συνέχεια, μας δείχνει το Ιερό Ευαγγέλιο που κρατούσε στα χέρια του ο εθνομάρτυς Άγιος Χρυσόστομος επίσκοπος Σμύρνης, ο Τριγλιανός Άγιος που μαρτύρησε κατά τον διωγμό των προσφύγων και τιμάται ως δεύτερος προστάτης της ενορίας Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

 

 

Δημοσιογραφική κάλυψη: Δημήτρης Στρουμπάκος 

Εικονολήπτης: Ανδρέας Χαλκιόπουλος 

Μοντάζ: Μαριάνθη  Ματζίρη

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων