17/03/2022 18/03/2022 Στις λειψανοθήκες της Μονής της Αγίας Λαύρας φυλάσσονται λείψανα πολλών αγίων τής Εκκλησίας, αρκετά από τα όποια έφτασαν στη Μονή πριν από μερικούς αιώνες. Ανάμεσα τους, κειμήλιο πολύτιμο ολόκληρου του ελληνισμού, η αγία κάρα τού οσίου Άλεξίου του ανθρώπου του Θεού, η οποία όπως έχει αναφερθεί διασώθηκε από τον εμπρησμό επειδή βρισκόταν στα χέρια δύο...
17 Μαρτίου, 2022 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2022 - 1:11

Η τίμια Κάρα του Αγίου Αλεξίου – Πως έφτασε στην Αγία Λαύρα

Διαδώστε:
Η τίμια Κάρα του Αγίου Αλεξίου – Πως έφτασε στην Αγία Λαύρα

Στις λειψανοθήκες της Μονής της Αγίας Λαύρας φυλάσσονται λείψανα πολλών αγίων τής Εκκλησίας, αρκετά από τα όποια έφτασαν στη Μονή πριν από μερικούς αιώνες.

Ανάμεσα τους, κειμήλιο πολύτιμο ολόκληρου του ελληνισμού, η αγία κάρα τού οσίου Άλεξίου του ανθρώπου του Θεού, η οποία όπως έχει αναφερθεί διασώθηκε από τον εμπρησμό επειδή βρισκόταν στα χέρια δύο μοναχών μακριά από τη Μονή.

Όπως αναφέρεται είχε δωρηθεί στην Αγία Λαύρα από τον αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398. Η δωρεά επικυρωνόταν από αυτοκρατορικό χρυσόβουλο το όποιο δυστυχώς χάθηκε με τον εμπρησμό. Η μνήμη του Άγιου Αλεξίου γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στη Μονή στις 17 Μαρτίου.

Ο Άγιος Αλέξιος τιμάται ως πολιούχος και προστάτης άγιος των Καλαβρύτων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά από δύο χρόνια η Αγία Λαύρα τίμησε πανηγυρικά τον Άγιο Αλέξιο

Η λιτανεία του Αγίου Αλεξίου στους δρόμους των Καλαβρύτων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων