07/11/2019 07/11/2019 «Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η Ελλάδα φωτίζει τον κόσμο». Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα που στέλνει ο Ιάπωνας Ορθόδοξος Ιερέας Δημήτρης Τακάνα, που έζησε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  όπως γράφει το greekcitytimes.com Διαβάστε το μήνυμα “Αγαπητοί μου Έλληνες, η γενναιοδωρία σας είναι τόσο μεγάλη και ανεκτίμητη. Το γνωρίζω...
07 Νοεμβρίου, 2019 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2019 - 9:28

Ιάπωνας Ορθόδοξος Ιερέας: Ο ελληνισμός φωτίζει τον κόσμο

Διαδώστε:
Ιάπωνας Ορθόδοξος Ιερέας: Ο ελληνισμός φωτίζει τον κόσμο

«Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η Ελλάδα φωτίζει τον κόσμο». Αυτό είναι το συγκινητικό μήνυμα που στέλνει ο Ιάπωνας Ορθόδοξος Ιερέας Δημήτρης Τακάνα, που έζησε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  όπως γράφει το greekcitytimes.com

Διαβάστε το μήνυμα

“Αγαπητοί μου Έλληνες, η γενναιοδωρία σας είναι τόσο μεγάλη και ανεκτίμητη. Το γνωρίζω πολύ καλά από τη δική μου εμπειρία. Μετά από πολλή αγάπη και έλεος, δεχτήκατε όχι μόνο εμένα αλλά και όλους όσους έρχονται σε σας, καλοί ή κακοί. Ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκατε ακόμη και όταν ορισμένοι ξένοι έκαναν κάτι δυσάρεστο για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή ξέρετε τι είναι δικαιοσύνη. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, έχετε φωτίσει τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου που αποκαλύπτεται από τον Θεό.

Όχι μόνο είναι το φως που φωτίζει τον κόσμο, αλλά είναι και το φως που λάμπει μέσα από την ψυχή του λαού του. Αυτό τονίζεται και στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αναφέρεται και γράφεται στα ιαπωνικά (σ.σ. ιδεόγραμμα) : το αιώνιο φως της ελπίδας. Αυτό το φως είναι τόσο φωτεινό που κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.

Ένα κάποιος είναι διατεθειμένος να το δεχτεί και να τον διαφωτίσει, το μυαλό του θα ανοίξει και θα δει τον κόσμο για αυτό που είναι πραγματικά είναι. Αντίθετα, εάν δεν το αποδεχθεί θα επιστρέψει στο σκοτάδι, ακόμη και όταν τα μάτια του είναι ανοιχτά, όπως περιγράφει ο Πλάτων στην παραβολή της σπηλιάς. Προσωπικά θέλω να είμαι ένας από αυτούς τους φωτισμένους και να αφυπνίζομαι από την Ελλάδα και την Ορθοδοξία της.

Η Ιαπωνία είναι μακριά και η προσευχή μου έρχεται μέσα από την καρδιά μου σε εσάς. Η Ελλάδα ζει επειδή ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι είναι πάντα μαζί σας. Αμήν.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων