18/08/2023 18/08/2023 Ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου, τέως Πρόεδρος και Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του μιλάει στην Πεμπτουσία για το Άγιον Όρος ως Περιβόλι της Παναγίας, ένα ιερό πρόσωπο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πίστη και στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, η οποία δίνει παρηγορία...
18 Αυγούστου, 2023 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 19:45

«Και σε μεσίτριαν έχω» (Β΄ μέρος)

Διαδώστε:
«Και σε μεσίτριαν έχω» (Β΄ μέρος)

Ο Καθηγητής Χρήστος Οικονόμου, τέως Πρόεδρος και Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του μιλάει στην Πεμπτουσία για το Άγιον Όρος ως Περιβόλι της Παναγίας, ένα ιερό πρόσωπο που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πίστη και στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, η οποία δίνει παρηγορία και δύναμη στον μοναχό.

Συγχρόνως τονίζει την σχέση των κατά τόπους Χριστιανών με το πρόσωπο της Παναγίας, όπως επιβεβαιώνει η παρουσία των ιερών προσκυνημάτων ανά τον Ορθόδοξο κόσμο και η πλειάδα των προσωνυμίων που αποδίδονται στην Θεοτόκο.

Δείτε επίσης: «Και σε μεσίτριαν έχω» (Α΄ μέρος)

Ο κ. Οικονόμου δεν παραλείπει να αναφερθεί στην διαφορετική αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζει η Δύση το πρόσωπο της Θεοτόκου. Τέλος αναφέρεται στην σημερινή πνευματική κατάσταση του κόσμου και τον ρόλο της Εκκλησίας μέσα από την διδασκαλία της και την μαρτυρία της, σε μία εποχή που αμφισβητούνται οι αρχές και οι αξίες του Χριστιανισμού και προβάλλονται οι διεστραμμένες αρχές και αξίες που οδηγούν στον πτωτικό άνθρωπο και τον άνθρωπο του θανάτου.

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων